Kavij (KSČM): Rozhodnou o prezidentovi televizní duely?

22.01.2018 4:34

Před druhým kolem prezidentské volby se konečně voliči dočkají televizního duelu mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem. Dříve byl prezident Zeman kritizován nejen jeho současným protikandidátem Drahošem, že se bojí názorových střetů na televizní obrazovce. Nyní právě tento akademik, ztělesňující neúspěšné kandidáty Horáčka a Topolánka, couvá.

Kavij (KSČM): Rozhodnou o prezidentovi televizní duely?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Drahoš zřejmě ví, proč na rozdíl od Zemana prosazuje jen dva televizní duely! Je to obava, že se bude muset znovu přihlásit k souhlasu politiky kancléřky Merkelové ohledně přijímání migrantů a »přidělovacích kvót« EU, k podpoře přijetí eura, k souhlasu s inkluzí ve školství, k negativnímu stanovisku v otázce přijetí zákona o referendu.

Nebo se bojí vyjádřit k otázkám z dob jeho minulosti, kterým se vyhýbá jako čert kříže? Zda skutečně byl předsedou české asociace Římského klubu, tohoto zednářského společenství? Jak je to s jeho údajnou kopií skartovaného svazku StB, vlastnící prý osoby »tvrdého jádra« Charty?

Pravým důvodem je tak obava, že televizní debaty přispějí k jeho porážce ve druhém kole. Idol nejen pražské mládeže a intelektuálů Karel Schwarzenberg, který s Milošem Zemanem zaznamenal porážku před pěti lety, mu tohle jistě již pošeptal!

Je zbytečné připomínat neduhy současného prezidenta. Jeho voliči je znají. Chabým zdravotním stavem a láskou k alkoholu trpěl ale i Václav Havel. A možná daleko více. Jenže pro něj bylo prioritou navrácení majetku sobě a svým kamarádům a demontáž socialistického státu.

Nejen pražská kavárna, Bakalova média a Horáčkovy sázkové kanceláře již kují železo. Útok ukrajinské feministky Angeliny Diashové na prezidenta republiky Miloše Zemana či zfalšovaný rozhovor Michala Horáčka s Milošem Zemanem v pořadu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov jsou náznakem, co můžeme očekávat. Morálka dostala na frak a vymlouvat se na dědictví předchozího komunistického vládnutí je dětinské, hloupé a naivní. A strachovat se z ovlivnění výsledků voleb druhého kola ze strany představitelů ruských zájmů? Pravděpodobnější bude vliv zájmů druhé strany - amerických!

Zeman na rozdíl od Drahoše je skutečný vlastenec, soustavný kritik EU, pokud se týká její azylové politiky, a státník usilující o prosazování zahraniční politiky nejen směrem k USA, ale také k RF a Číně.

K dalším vlastencům patří spisovatelka Lenka Procházková, která díky »kádrovému profilu« neprošla v minulosti do Rady ÚSTR. Ta vyzvala mimopražské voliče Miloše Zemana, aby ve druhém kole odvolili v Praze a vyjádřili tak svoje vlastenectví.

Její aktivitu vítám a podpořím osobně. Také z toho důvodu, že patří k nejvýraznějším, stálým kritikům církevních restitucí. Poprvé v životě, 27. ledna se tak Praha stane mým volebním místem, kde odevzdám hlas pro Miloše Zemana!

Miroslav KAVIJ, předseda Plzeňského KV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

23:08 Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě