Keremidský (SPO): K uprchlické krizi na jižní Moravě

20.09.2015 7:28

Dnes a denně se dozvídáme nové informace k tzv. uprchlické krizi. Vzhledem k zájmu uprchlíků především o Německo a Rakousko, se i Jihomoravský kraj stal místem, kterého se uprchlická krize dotkla.

Keremidský (SPO): K uprchlické krizi na jižní Moravě
Foto: SPO
Popisek: Marian Keremidský

Především Břeclav se stala  díky svému železničnímu uzlu středobodem a byl zde vybudován i uprchlický tábor. Někdo může namítnout, že počet uprchlíků na území kraje není příliš velký. Mnohem větší problém ale je, že mnohdy není poznat, zda se jedná o uprchlíky s válkou postižené Sýrie či jen o „ekonomické“ uprchlíky. A to je hlavní problém a jádro problému. Většina z nich má zájem hlavně o Německo, co se však stane až pro mnohé žadatele o tamní azyl bude azylové řízení neúspěšné a tzv. uprchlíci budou muset Německo či Rakousko opustit. Budou poté volně pobíhat po česko-německém či česko-rakouském pohraničí? Proto je třeba urychleně zavést přísnou kontrolu státních hranic a to především s Německem a Rakouskem a to i za cenu pomoci armády. Pokud by se tak nestalo, mnohem větší problémy by totiž mohly nastal až za nějaký čas, poté, co proběhne řízení žadatelů a azyl v Německu či Rakousku. Nejvíce ohroženi by pak mohli být obyvatelé pohraničních okresů Jihomoravského kraje, Břeclavska a Znojemska.

Marian Keremidský, předseda SPO Jihomoravského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…