Klasnová (VV): Prosím, pojďte volit do europarlamentu

24.05.2014 9:40

Jsou to volby opomíjené voliči a není se čemu divit. Většina europoslanců zvolených za Českou republiku obvykle jen zmizí na pět let na dobře placenou zahraniční dovolenou. Nepodporuji proto žádná líbivá a populistická hesla, ani volbu podle strany; i v případě Evropského parlamentu by se podle mne voliči měli rozhodovat pro osobnosti, pro politiky, o nichž vědí, že umějí pracovat (i takoví pořád ještě jsou).

Klasnová (VV): Prosím, pojďte volit do europarlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Doufám, že jsem vzdor všem peripetiím Věcí veřejných a jejich nynější pověsti (byť za námi nestojí žádný MUS, IZIP, grippeny či letouny Casa aj.) příkladem, že sliby voličům lze dodržovat, že poslanec v poslanecké sněmovně nemusí být jen hlasovacím strojem a že politik nemusí pracovat jen pár dní před volbami. Ti, kdo se aspoň občas podívají na můj web www.katerinaklasnova.cz, mohou vidět, že pracuji pořád nejen na komunální, ale i celostátní úrovni – ať už například ve prospěch zdravotně postižených nebo na poli ochrany zvířat (poslední akcí byla čtvrteční konference v senátu, kde jsem hovořila o útulcích a centrální evidenci v zájmovém chovu ZDE) Kandiduji do europarlamentu z posledního místa kandidátky Věcí veřejných, podporuji tím hlavně samostatnou kandidaturu VV (na rozdíl od říjnových voleb do české sněmovny, kde jsem se na společné kandidátce VV a Úsvitu odmítla objevit).

Lídrem Věcí veřejných je náš čestný předseda Radek John. Pokud vyšlete do europarlamentu Radka Johna, člověka, který má za sebou také pěkný kus politické práce, dozvíte se, co se v evropském parlamentu doopravdy děje – a to díky ojedinělému online zpravodajství svého europoslance. A mimochodem, stejně jako jsem to dělala já po celou dobu působení ve sněmovně, i Radek John hodlá využít poslanecké náhrady, resp. plat na charitu a ku prospěchu Čechů (nákup asistenčních karet pro řidiče, platných po celé Evropě).

Jak jsem napsala v úvodu, program, který nikdo nedodržuje, je k ničemu. Náš (VV) i můj osobní postoj k EU je stabilní a naplněný činy. Jako jediní jsme například hlasovali ve sněmovně proti tzv. Evropskému stabilizačnímu mechanismu, který nakonec prošel ústavní většinou (hlasy TOP 09, ODS a ČSSD, poslanci KSČM se hlasování zdrželi) a strany se v nich zavázaly, že ČR v okamžiku přijetí eura vyplatí přes 300 miliard – můj tehdejší projev ZDE  Dnes o tom všichni cudně mlčí!

Program pro EU máme dobrý a od voleb v roce 2009 jsme ho příliš neměnili – názory Věcí veřejných jsou konstantní a evropské problémy stále stejné ZDE

Všichni Vy, kdo jste Věcem veřejným či mně osobně kdy věřili, prosím, jděte 23. a 24. května k volbám a zvolte pečlivě, kdo bude zástupcem naší země v Evropském parlamentu po příštích pět let.

Děkuji,

Vaše Kateřina Klasnová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…