Klaus: Nezaslouží si zjednodušená a zploštělá hodnocení. Zemřel dvakrát...

16.04.2015 16:53

Smrt tak mladého člověka, jakým byl Stanislav Gross, je vždy tragédií. Cítím v této chvíli s jeho rodinou, s manželkou a dětmi.

Klaus: Nezaslouží si zjednodušená a zploštělá hodnocení. Zemřel dvakrát...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident ČR Václav Klaus

Nezaslouží si zjednodušená a zploštělá hodnocení. Byl nejmladším českým premiérem. Je také jediným z dvanácti premiérů novodobé České republiky, který zemřel. Když jsem ho jako prezident republiky do této funkce jmenoval, věděl jsem, že je to předčasné, a chci dnes veřejně sdělit, že on to věděl také.

Nikdy jsem se nesnížil k laciným a povrchním útokům na jeho osobu. Byl to mnohem složitější člověk i politik, než jaký je obraz, který se o něm v médiích dochoval. V mnoha ohledech o sobě pochyboval – a to je vždy znakem hlubší osobnosti.

Zemřel vlastně dvakrát: poprvé politicky, podruhé jej dostihla nevyléčitelná nemoc. Nejsem lékař, ale intuitivně cítím, že jeho předčasná lidská smrt s tou stejně předčasnou smrtí politickou může mít přímou souvislost. Stanislav Gross byl nadaný politik, jehož potkalo několik překážek, které nebylo v jeho silách překonat. Jeho v mnoha směrech tragického osudu je mi líto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Klaus

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…