Klaus (Trikolóra): Pane ministře, vy pokaždé říkáte trošku něco jiného

22.12.2020 23:41

Projev na 78. schůzi Poslanecké sněmovny 22. prosince 2020 k návrhu prodloužení nouzového stavu

Klaus (Trikolóra): Pane ministře, vy pokaždé říkáte trošku něco jiného
Foto: screen: ČT24
Popisek: Václav Klaus mladší při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně

Dobrý den, dámy a pánové, já navážu na svoji předřečnici.

O tom to přesně je. Naše děti v uplynulém roce 2020 byly ve škole, pokud chodí na druhý stupeň, 3,5 měsíce z 10. Čili stát - je povinná školní docházka, rodiče musí poslat dítě do školy, ale platí to i naopak. Stát je povinen vzdělávání zajistit. Takto zní ten zákon. A vy jste toto škrtli s tím, že něco zahraňujeme. Podle mě nikoliv a já teď promluvím trošku obecně.

Kdybyste se poslouchal, pane ministře, tak vy pokaždé říkáte trošku něco jiného. Minule to bylo v akcentu, co jste snížili a co jsme překonali, teď zase se to nějak navrací a prostě tohle neodpovídá realitě. Pravda je taková, že covid nezmizí, bude tady s námi a je třeba s tímto faktem pracovat a přijmout jej. Opatření musí být dlouhodobá a udržitelná. Vakcína pomůže jen částečně, nikoliv zcela a nikoliv trvale. Na nové kmeny nemusí reagovat, a stejně tak jako tak dojde k promoření populace a vzniku jakési kolektivní ochrany. Světová zdravotnická organizace jasně stanovuje, že zdraví jednotlivce je souhrn fyzických, duševních a sociálních faktorů. Jinými slovy, fyzické zdraví nestačí, my musíme být rovněž psychicky zdraví, a musíme mít práci a přiměřený příjem za účelem obživy. Naše vláda a drtivá většina vlád ostatních se snaží bez většího úspěchu bojovat za naše fyzické zdraví, nikoliv za zdraví duševní a sociální. Tento postup považuji za hrubou strategickou chybu. Virus se možná dal porazit zpočátku při svém nástupu v Číně, ale to nenastalo a nyní už pouze těžko. Dlouhodobá uzavírání hranic, různé lockdowny a full (?) lockdowny jsou opatřeními ode zdi ke zdi a o chaosu vládních opatření svědčí i to neustálé přejmenovávání "psa" na PES1, PES2 atd. atd. atd.

Anketa

Má prezident Miloš Zeman vaši podporu? (Ptáme se od 22.12.2020)

83%
17%
hlasovalo: 14022 lidí

Navíc čísla, se kterými pracuji, jsou nepřesná a zavádějící, přičemž ovšem z povahy věci přesná čísla, která by ospravedlňovala vznik různých opatření, prostě nemáme a z povahy věci nyní mít nemůžeme. Přesto dochází k tomu, že je obrovská poptávka po určitých opatřeních. Přicházejí různí odborníci a ti se nám snaží tvrdit, jaká opatření přinesou, ale většinou jsou to opatření, která jsou pod tlakem - pod tlakem vlády rychle dejte něco na stůl, podle čeho se máme všichni řídit. A dotýká se to života 10,5 milionu lidí, nás Čechů. Toto pojetí je typické pro takové ředitele všehomíra, pro lidi, kteří si myslí, že stát musí všechno řídit, a ta kombinace politiky odborníků, a já opravdu nechci nikterak snižovat odbornost těch různých virologů, lékařů a dalších, jsou pod obrovským a hysterií vybičovaným tlakem, ale to spojené s levicovou vládou, zastáncem silného státu, dělá poměrně smrtící kombinaci, kterou máme. Nám se zatím nedaří zachovat naše fyzické zdraví, ale dochází k výraznému zhoršení psychického zdraví - podívejte se i na tom náměstí, jak tu lidé demonstrují, a k ohrožení sociálního zdraví milionů obyvatel. To je prostě fakt. My si myslíme, že je třeba změnit strategii zcela, a sice k výlučné ochraně ohrožených skupin, lidí nad 70-75 let, ať už se jedná o nákupní časy, vyhrazená místa v dopravě a tak všelijak podobně, naprostá změna toho, jak stát se chová v domovech seniorů apod. apod., a všechny obchody, restaurace a místa, školy zejména, kde se schází populace, která ohrožena není, zachovat.

Dalším faktorem, o kterém tady také nikdo nemluvil, je že, podle některých dat z posledních týdnů nám začíná růst počet zemřelých osob, které nezemřely na covid, a to jsou oběti toho vybičovaného strachu, že pozdě chodí do nemocnice nebo že nemocnice často odkládá řadu opatření kvůli péči o covid. Všichni pevně doufáme, že vakcína nějakým způsobem ten stav drobně vylepší, musí být dobrovolná, ale to, co zatím tady sleduji v těch opakovaných žádostech o nouzový stav, je prostě takové řešení cestou nejmenšího odporu, je to chaos, je to zoufalství, a my se pod to podepsat nemůžeme a nebudeme pro to hlasovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…