Kleslová (ANO): Jednání zastupitelstva Prahy 10 se stane transparentnějším

08.02.2015 17:41

V souladu s předvolebními sliby na 2. zasedání zastupitelstva MČ Praha 10 byl schválen nový jednací řád, který přináší řadu pozitivních změn, z nichž některé jsou pro zastupitele i veřejnost velmi zásadní.

Kleslová (ANO): Jednání zastupitelstva Prahy 10 se stane transparentnějším
Foto: Archiv RK
Popisek: Radmila Kleslová

„Snažíme se o to, aby bylo jednání co nejtransparentnější a co nejlépe zdokumentované, aby měl kdokoli a kdykoli přístup k tomu, co se na jednání odehraje,“ vysvětlila důvody navrhovaných změn starostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ANO). Za možná největší změnu sama považuje to, že nově budou tři dny před jednáním zastupitelstva k dispozici materiály včetně důvodových zpráv ke stažení na internetu. Dále bude prodloužen čas, který mohou zastupitelé i veřejnost využít pro své vystoupení, a to ze tří na čtyři minuty, nově bude zveřejňován stenozáznam a videozáznam z jednání. Na celý průběh zastupitelstva se tak každý bude moci podívat z pohodlí domova, a to nejen v čase přímého přenosu.

Změna se týká i dopředu zveřejňovaných materiálů. Doposud byl zveřejňován pouze program, veřejnost tak věděla pouze to, o čem se bude jednat. „Nově budeme zveřejňovat tři dny předem i návrhy usnesení a důvodové zprávy – zkrátka kompletní materiály tak, jak je dostávají zastupitelé. Každý se může podívat na to, co má být schváleno, jak je to odůvodněno a jaké to bude mít výsledky,“ uvedla starostka Kleslová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…