Klub seniorů ČSSD: Vláda se svou arogantní, asociální a korupční politikou sama ocitla v demisi

21.06.2013 14:00

Otevřený dopis Klubu seniorů ČSSD prezidentu Miloši Zemanovi

Klub seniorů ČSSD: Vláda se svou arogantní, asociální a korupční politikou sama ocitla v demisi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane prezidente,

dovolte nám, seniorům ČSSD, Vás srdečně pozdravit a popřát zdraví a hodně sil v této pro naši společnost těžké době.

Jsme velmi rádi, že máme prezidenta, kterého jsme nejen volili, ale kterému v plné míře důvěřujeme a podporujeme jej. Naše myšlenky plně rezonují s Vaším názorem z prezidentské volby, že současná pravicová vláda by měla co nejdříve ukončit své vládnutí. Sama se svou arogantní, asociální a korupční politikou ocitla v demisi.

My sociálnědemokratičtí důchodci, vážený pane prezidente, plně podporujeme vedení sociální demokracie a její poslanecký klub v úsilí o rozpuštění poslanecké sněmovny a vypsání předčasných voleb. V názoru, že pravicová vláda trvale škodí naší zemi, nás neutvrzuje pouze stranická příslušnost, ale zejména obrovská nespokojenost občanů naší země, kteří volají po změně. Není možné dál tolerovat vládu, která pracuje na jediném úkolu - odbourat vše co ještě zbylo ze sociálního státu, ožebračit stále chudší většinu a bohatým připravovat cestičky k vyšším prebendám. Co jiného než to, jsou pokusy rozbít nekoncepčně důchodový systém, vyvádět peníze daňových poplatníků do soukromých fondů, vytvářet další úřady, jako má být Národní rozpočtová rada, rozdávat v nouzi peníze církvím, léta řešit za více než miliardu vzdělávací systém, zejména maturity, dopustit degradaci energetické politiky státu na lobbistický dvoreček, různé open a s- karty, drahé IT systémy a podobně. Prostě privatizace a outsourcing funkcí státu v přímém přenosu. Je nechutné, že tato vláda v demisi se ještě považuje za vládu protikorupční a vládu rozpočtové odpovědnosti.

Je pro nás nepředstavitelná myšlenka, že se změní premiér a „jede se dál“. Je vůbec možné, aby přišly tzv. koaliční strany s návrhem na pokračování, přičemž jazýčkem na vahách je nikým nevolená strana LIDEM, jejíž vznik možná byl zrovna tak jako „deal“ tří rebelů ODS bohapustou politickou korupcí? Jsou pravicoví politici schopni přijít se 101 hlasy bez těchto politických dobrodruhů?

Většina důchodců v naší republice, a Vy to vážený pane prezidente víte z vlastní zkušenosti, žije na hranici chudoby. Tři čtvrtiny důchodců nedosahují na průměrný důchod, z důchodců se bez podpory dětí stávají bezdomovci, valorizace se nekoná, ale ceny rostou-jak základních potravin, tak léků, energií a bydlení. Zůstal - li důchodce v životě sám, je v bezvýchodné situaci. Že to vše na druhé straně zatěžuje mladé rodiny, je evidentní. S hypotékou a starými rodiči nejsou na tom jistě dobře.

Je zbytečné, vážený pane prezidente, dále rozvádět to, co sám víte nejlépe. Děkujeme Vám za občany, že vlastním příkladem ukazujete, že peníze pro Vás nejsou vším. Prezidentský plat není velký, uvidíme, jak se budou chovat ti, kteří jej mají násobně vyšší. Věříme, že najdete cestu jak vyvést náš národ z ostudné krize, a nedovolíte, aby pokračovali ti, co nás k mezinárodní ostudě dovedli. Je nezbytné i lidu vrátit vůli napravit své omyly a to mohou jenom volby. Vše ostatní je jenom odsunutí problémů do budoucna a čas, zvláště nás důchodců, je příliš krátký.

S úctou a díky

Klub seniorů ČSSD – ing. Kánský Jaroslav, předseda 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

6:16 Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině.