Kohoutek (SPD): Píšu dopis všem, všem, všem - voličům v Pardubickém kraji

30.09.2020 19:21

V našem kraji nebude žádné „Sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě.“ Dostanu-li vaši důvěru ve volbách, slibuji, že mnoho problémů efektivně přenesu na celostátní úroveň. Jsem poslanec Parlamentu ČR a člen důležitých sněmovních výborů.

Kohoutek (SPD): Píšu dopis všem, všem, všem - voličům v Pardubickém kraji
Foto: SPD
Popisek: Jiří Kohoutek byl do Poslanecké sněmovny PČR zvolen za hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Z druhého místa kandidátky se v říjnových volbách uchází o zvolení do Zastupitelstva Pardubického kraje.

Vážení a milí spoluobčané z Pardubického kraje,

již za dva dny se otevřou volební místnosti a my budeme mít možnost zvolit si své krajské zastupitele na další čtyřleté období. Ve volbách v roce 2016 nám v našem hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) zůstaly brány krajského zastupitelstva uzavřeny. Nebrali jsme to nikterak úkorně, naopak, byla to pro nás výzva k ještě usilovnější práci v našem regionu. Za tu dobu jsme skutečně kraj projeli několikrát křížem krážem, hovořili jsme opakovaně s občany všech věkových, profesních a sociálních skupin. I na základě těchto zkušeností jsme sestavili program, kterému naprosto věřím. Program je pro nás smlouvou nabízenou vám, voličům.

Máme lídra, který neuhne a nezklame

Pevně věřím i našemu krajskému lídrovi, kterým je JUDr. Mgr. Tomáš Fadrný. Je to člověk, který většinu svého profesního života působil na různých pozicích v rámci Policie České republiky, kde poctivě sloužil této zemi. Je to člověk, který neuhne a nezklame. Ochrana životů, zdraví a majetku občanů jsou jeho celoživotní prioritou a posláním. Ústředním motivem našeho krajského programu i celkové filosofie hnutí SPD – a to nejen v Pardubickém kraji – je přesvědčení, že slušný a pracující člověk musí být vždy na 1. místě. Zaslouží si speciální ochranu svých občanských i sociálních práv. Co jsou naše hlavní priority pro krajské volby v pardubickém regionu?

Bezpečnost lidí a obslužnost obcí

Bezpečnost občanů v širokém smyslu, včetně včasné a účinné prevence kriminality a boje proti vzniku a rozšiřování tzv. vyloučených lokalit. Patří sem i důraz na významné zlepšení krajského systému krizového řízení, a to nejen v souvislosti s probíhající epidemií. Náš lídr v tomto oboru celá léta působil, mezi všemi kandidáty není v tomto ohledu nikdo kompetentnější. Jde nám o výrazné zlepšení stavu krajské dopravní infrastruktury, tj. stavu krajských silnic, kam spadají jak jejich opravy (a také zanedbávané opravy mostů, často v havarijním stavu), ale také výstavba nových potřebných komunikací. Samozřejmě chceme značně zkvalitnit stav krajské veřejné autobusové a železniční dopravy, zejména ve smyslu dopravní obslužnosti i těch nejmenších obcí a vesnic.

Zdraví je jen jedno. Pardubické

Oblastí nesmírné důležitosti je krajské zdravotnictví, především výrazné posílení dostupnosti lékařské péče v kraji, což znamená především, hlavně personálně, rozšířit kapacity sítě praktických i zubních lékařů pro děti i dospělé, včetně lékařských pohotovostí. Ty musí fungovat v dostatečném počtu ve všech okresech našeho kraje. Naše občany nelze odkazovat pouze na pardubické nemocnice, neřkuli na pražské pohotovosti. Jsme Pardubický kraj! Našim velkým tématem je i oblast sociálních služeb, kde chceme v první řadě posílit nabídku pečovatelských, asistenčních a terénních služeb pro naše seniory a zdravotně handicapované občany přímo v jejich domácnostech. Kapacita pobytových zařízení pro ně je také nedostatečná, ale to nelze změnit přes noc. Naše populace stárne a senioři potřebují především péči, potřebný servis a náš opravdový zájem.

Školy propojit s firmami

Strategickou oblastí z hlediska naší budoucnosti je školství, a to včetně segmentu středních škol a učilišť, který je v kompetenci krajských samospráv. Tady musíme okamžitě restrukturalizovat síť školských krajských zařízení směrem k podpoře oborů (zejména těch technických a řemeslných), po kterých bude ve střednědobém a dlouhodobém horizontu největší poptávka na pracovním trhu a které obsahují vysokou přidanou hodnotu a mnohostrannou uplatnitelnost jejich absolventů. Musíme tato zařízení těsně propojit s firmami tak, aby teoretická výuka byla naprosto vyvážená se skutečnou profesní praxí v reálných provozech. Školy musí být napříště místem kvalitního vzdělávání a přípravy na budoucí povolání, nikoli diskusním klubem a pobočkou politických neziskových organizací šířících zde jednostranně vybrané ideologie. Na to v Pardubickém kraji dohlédneme.

Ekologii nenechat zeleným pošukům

V našem hnutí SPD nezapomínáme ani na důležitost ochrany životního prostředí. Nemyslím tím rovinu propagandistických proklamací a miliardových tunelů na veřejné finance v podobě různých evropských „zelených údělů“, ale konkrétní programy a kroky, které máme pro Pardubický kraj připraveny. Velmi důležitá je obnova našich lesů, léta ničených kůrovcem. Členové pardubického SPD se proto již dlouhodobě účastní akcí vysazování nových stromů, někdy je i sami pořádáme. Víme totiž dobře, že lesy a příroda hrají v našem kraji velmi důležitou úlohu a to nejen krajinotvornou, ekologickou či hospodářskou, ale také volnočasovou a rekreační, zejména v samotném hlavním městě kraje a v jeho bezprostředním okolí. Dalším závažným problémem je prohlubující se nedostatek vody, pitné i užitkové, což souvisí i s významným úbytkem vodních, zejména rybničních, ploch v našem kraji. Z někdejších 260 rybníků z období panování Pernštejnů jich zbylo pouhých 52. Návrat k původnímu stavu je, bohužel, většinou nemožný. Není voda… nelze je obnovovat. Výjimkou by mohly být lokality u Opatovického nebo Dvakačovického kanálu.  Klíčové je ovšem zadržování vody v krajině. Jde o parketu pro krajskou samosprávu. Usilujeme o podporu budování retenčních nádrží, mokřadů, výsadbu remízků, instalaci tzv. zelených střech na budovách, dešťových zahrad. Dalšímu záboru zemědělské půdy pro komerční výstavbu říkáme rozhodné ne!

Koroně nedat šanci

Z hlediska aktuálnosti bude ovšem naším prvním krokem v krajském zastupitelstvu snaha o účinnou podporu a pomoc našim krajským firmám, podnikatelům a zaměstnavatelům zasaženým dopady omezujících epidemiologických opatření. Jestliže chceme zachovat pracovní místa v krajích, je třeba je všemožně podpořit, speciálně naše regionální živnostníky. Mnoho konkrétních problémů kraje mohu pomoci efektivně řešit i já osobně: jsem poslanec Parlamentu České republiky a člen sněmovních výborů, které mají k důležité pardubické krajské tematice velmi blízko. Hospodářský výbor se, mimo jiné, zabývá dopravní a energetickou politikou, Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj je pak dokonce klíčovým parlamentním orgánem pro oblast samosprávy, krajské i obecní. Má v náplni práce i problematiku bydlení. Navíc mám jako poslanec nikoli nevýznamnou kompetenci předkládat pozměňovací návrhy k jednotlivým zákonům, například ke státnímu rozpočtu. Vždy budu mít na mysli  zájem Pardubického kraje.

Vážení občané Pardubického kraje, nabízíme vám konkrétní a realistický program, zkušenosti a pracovní nasazení. Vždy budeme stát po vašem boku, vždy vám budeme připraveni skládat účty a vždy budeme i na krajské úrovni podporovat prvky přímé demokracie. Děkuji vám a přeji v pátek a v sobotu šťastnou ruku!

Jiří Kohoutek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.