Kolář (TOP 09): Tragédie v Paříži nás silně zasáhla

09.01.2015 12:18

Starosta městské části Praha 6 Ondřej Kolář ve čtvrtek na velvyslanectví Francouzské republiky v Praze kondoloval obětem středečního teroristického útoku v Paříži zápisem do kondolenční knihy.

Kolář (TOP 09): Tragédie v Paříži nás silně zasáhla
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Následně osobně kondoloval velvyslanci Francie v ČR J.E. Jeanu-Pierremu Asvazadourianovi. Poté položil před budovou velsvylanectví sídlící na Velkopřevorském náměstí v Praze květiny a zapálil svíčku. Již byl také odeslán kondolenční dopis starosty Prahy 6 přímo starostovi Drancy, francouzského partnerského města Prahy 6, panu´Jeanu-Christophemu Lagardeovi.

Text kondolence:

Vážený pane poslanče a starosto,

s hlubokým zármutkem a pobouřením jsem přijal zprávu o teroristickém útoku na kanceláře redakce týdeníku Charlie Hebdo, během něhož bylo zločinně zavražděno dvanáct francouzských občanů - novinářů, kreslířů, policistů a zaměstnanců. Tento neakceptovatelný výraz lidské zbabělosti, zloby a nenávisti mě hluboce šokoval, stejně jako všechny občany Prahy 6. Přijměte proto, prosím, vyjádření mé upřímné soustrasti.

Touto tragédií se cítíme zasaženi všichni. Dovoluji si citovat prezidenta Francouzské republiky pana Françoise Hollandea: „Tito muži a tato žena zemřeli pro to, za co považovali Francii – tedy svobodu.“ Je to přesně tak: teroristé chtěli zavraždit svobodu. Jakožto evropský občan jsem hluboce přesvědčen, že se musíme v boji za svobodu, která je nám tak drahá, všichni spojit.

Vážený pane poslanče a starosto, přijměte, prosím, projevy mé nejhlubší úcty.

Mgr. Ondřej Kolář, starosta městské části Praha 6

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…