Kolínská (SZ): Studie pro transformaci brownfieldů v Bubnech poslouží k několika věcem

16.11.2016 21:10

Rada hl. m. Prahy tento týden schválila vypracování územní studie Holešovice Bubny-Zátory. Jedná se o území s největší transformační plochou v městském centru, které by se mělo proměnit v lokalitu přátelštější pro život.

Kolínská (SZ): Studie pro transformaci brownfieldů v Bubnech poslouží k několika věcem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Kolínská (SZ)

Území je současné době převážně zanedbaným brownfieldem na ploše bývalých drážních zařízení v okolí železniční zastávky Praha-Bubny. Leží na něm také bývalé Ústřední elektrické stanice královského hlavního města Prahy, tzv. Centrála (dnes areál Pražské teplárenské, a.s.), a pozůstatky původní osady Holešovice a navazující zástavby (dnes nádraží Holešovice a okolí). Zpracováním studie bude pověřen Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

„Studie určí, jak bude území vypadat, ale má také sloužit například jako podklad pro změnu územního plánu, pro odstranění stavební uzávěry a umisťování staveb,“ uvedla náměstkyně primátorky Petra Kolínská, která návrh předložila.

Cílem studie je stanovit podmínky pro vybudování polyfunkční čtvrti s aktivním městským životem ve veřejném prostoru; města krátkých vzdáleností mezi bydlením, službami, obchodem, občanskou vybaveností a rekreací obyvatel.

Studie bude mít také za úkol navrhnout veřejnou vybavenost a významné veřejné prostranství v těsné vazbě na stanici metra Nádraží Holešovice, ale též zajistit průchodnost od stanice metra Nádraží Holešovice na sever přes plochu nádraží k vltavskému nábřeží a také zajistit lepší a čitelnější pěší vazby tohoto uzlu veřejné dopravy k Výstavišti přes areál Pražské teplárenské.

Zadání bylo zpracováno na podnět a v dohodě s Městskou částí Praha 7. Návrh územní studie bude projednán s vlastníky dotčených pozemků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…