Koller: Proč vás mohu úspěšně zastupovat

24.09.2016 15:40

Pro úspěšné a efektivní prosazování zájmů voličů a občanské většiny v politice je třeba mimo vlastenectví a znalostního rozhledu rovněž praxe v mnoha oborech, protože v senátu se stejně jako ve sněmovně řeší mnoho různých problémů.

Koller: Proč vás mohu úspěšně zastupovat
Foto: Dotazník pro Martina Kollera
Popisek: Martin Koller

Absolvoval jsem Vysokou vojenskou velitelsko-technickou školu v Martině, obor výzbrojní služba, postgraduální studium oboru Informace pro vědecko-technický rozvoj na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy a jazykový kurz ve Velké Británii.

Pracoval jsem jako výzbrojář a pyrotechnik u útvaru, později rovněž jako logistik na Krajské vojenské správě, dále jako rozborový pracovník a analytik v Ústředním vědecko-informačním středisku a nakonec ve Vojenském historickém ústavu. Podílel se na založení Vojenského-technického muzea v Lešanech, Muzea na demarkační linii v Rokycanech a akce Bahna. Za Vojenský historický ústav jsem se podílel na organizování prvních a druhých Slavností svobody v Plzni, následně patřil mezi organizátory velkých oslav ukončení druhé světové války, které se konaly v Plzni a v Praze roku 1995.

Od roku 1993, po odchodu od armády v hodnosti podplukovníka letectva, jsem pracoval jako hlavní manažer v soukromé firmě, dále jako vrchní rada a poradce při kontrolní činnosti, tvorbě a posuzování zákonů v oboru mezinárodního obchodu se zbraněmi a municí na Licenční správě Ministerstva průmyslu a obchodu. Na Ministerstvu zahraničních věcí absolvoval zvláštní misi v Kuvajtu a Iráku a několik služebních cest do tamního regionu.

Pro tehdejšího předsedu ČSSD Zemana a branně bezpečnostní výbor sněmovny jsem vypracoval informační zprávy vyhodnocující vstup republiky do NATO, dále k přezbrojení letectva a k bezpečnostnímu vývoji ve 21. století. Následně jsem pracoval jako novinář a v posledním období jako redaktor a analytik na Ministerstvu obrany, kde jsem absolvoval řadu služebních cest do různých zemí. Mám praxi v tajných službách v před i polistopadovém období a širokou soukromou informační základnu.

V důchodu se věnuji se publikační činnosti v oboru vojenství a bezpečnostní politiky, především na serveru Parlamentní listy, ale i některých dalších a dále v několika časopisech. Jsem autorem čtyř odborných publikací, zhruba 1 300 článků v časopisech a na internetu a účastníkem kolem 150 vystoupení v televizi a v rozhlase.

I když se chci v případě volebního úspěchu věnovat především otázkám obrany a bezpečnosti, mohu se zapojovat do řešení problémů v řadě jiných oblastí. Jako důchodce mne neomezuje žádné stálé zaměstnání ani firma či funkce, takže se na rozdíl od mnohých jiných kandidátů mohu plně věnovat práci v senátu ve prospěch vlasti, národa a občanské většiny.

Martin KOLLER – kandidát do senátu (7) – Plzeň / jih (7) – Úsvit s blokem proti islamizaci

Převzato z profilu na PL.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…