Komárek (ANO): Vendeta v Semilech

04.04.2015 17:35

Semilský palácový převrat by mohl nést všechny znaky renesančního dramatu. Nebo by to mohl být další díl krkonošských pohádek. Máme před sebou dokonalou, dobře rozehranou intriku, podlou zradu, ale i drama pomsty.

Komárek (ANO): Vendeta v Semilech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Politolog by řekl, že uzavírat koalice proti jasnému vítězi voleb se nevyplácí. A strany padlé koalice skutečně obešly jasného vítěze voleb Volbu pro Semily Jana Farského. Jenže ta nečekala, až radnici sežerou Boží mlýny (jsou-li jaké) ale přichystala ďábelskou odvetu. Když přejdeme z řeči renesančního dramatu do řeči krkonošských pohádek, můžeme říci sprostý podraz.

A to hned několikrát.

Záminkou pro svržení Rady se stala nemocnice. Semilská nemocnice vznikla jako velkolepý projekt, snad možná příliš velkolepý v éře betonových velestaveb ODS. Do potíží se dostala dávno před tím, než nastoupila po volbách 2014 starostka Blažková a její tým. Nová Rada naopak dělala vše pro to, aby se nemocnice dostala z kritických obtíží, do nichž se dostala za Farského časů.

Farského ovšem neviňme za toto: Chce to skutečně skvělý manažerský um, aby nemocnice prosperovala a ten panu Farskému ani vedení nemocnice do vínku dán nebyl.

Co však lze Volbě pro Semily vyčítat, je neférový způsob, jak potíží nemocnice, které vznikly za její vlády, zneužila. Vzala si občany jako rukojmí a nemocnici jako živý štít. Přes to by v racionální debatě pravděpodobně neuspěla, protože každý, kdo má všech pět pohromadě ví, že potíže nemocnice nenastaly po volbách 2014.

Otázkou tedy jen zůstává, za jakou cenu zradil místostarosta Vladimír Šimek ze dne na den vládnoucí koalici.

Druhým otazníkem je role hejtmana Martina Půty, stranického parťáka Jana Farského. Půta jako hromovládný Zeus může jedněm peníze na nemocnici odmítnout a druhým je zas dát, když se mu to hodí.
Ale to snad ne. Nepodezírejme hejtmana, který vypadal jako Mirek Dušín, že mu je prospěch jeho strany milejší než zdraví občanů Semil.

To by pak byl Trautenberk.

Martin Komárek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…