Konečná (KSČM): Apeluji na českou vládu, aby nenechala zemřít český automobilový průmysl

16.11.2018 19:43

Bohužel, to, na co jako zpravodajka k nařízení o nových cílech snižování emisí CO2 v osobních autech upozorňuji po celé vyjednávání, se stává skutečností.

Konečná (KSČM): Apeluji na českou vládu, aby nenechala zemřít český automobilový průmysl
Foto: Archiv KK
Popisek: Kateřina Konečná

Koncern Volkswagen dnes oznámil, že přesune výrobu vozů Passat do závodu Škody v ČR. Výroba modelu Škoda Karoq a Seat Ateca se má přesunout do nového závodu, který plánuje VW postavit ve východní Evropě. Na první pohled radostná zpráva v jádru znamená pro naši zemi prohru. VW do roku 2023 investuje 44 milliard EUR do rozvoje elektromobility. Nicméně pro elektromobilitu budou vyčleněny pouze závody VW v Emdenu a Hannoveru. To znamená, že VW si zmodernizuje své závody v Německu a u nás bude do poslední chvíle stavět „špinavá auta“ bez jakékoliv modernizace. Tato poslední chvíle pak přijde po roce 2025, kdy se mají emisní cíle znovu zpřísnit tak, že jedinou možností bude prodávat elektromobily nebo auta na vodík. Ty se však zjevně u nás vyrábět nebudou. Myslím, že dnešek můžeme směle nazývat Pyrrhovým vítězstvím. Znovu proto apeluji na českou vládu, aby se situací něco dělala a nenechala automobilový průmysl zemřít v rámci blížící se změny.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.