Konečná (KSČM): Děti a dnešní život

06.05.2014 11:10

Prošla jsem spoustu českých a moravských měst a obcí v rámci evropské kampaně. Velmi mě zaujala diskuse s rodiči, kteří si stěžují, že mají málo času na své děti.

Konečná (KSČM): Děti a dnešní život
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Pokud chtějí oba uživit rodinu, mají často dvě i tři práce, a děti jsou odkázány samy na sebe, školu, v tom lepším případě na babičky a dědečky. I poslední průzkumy ukázaly, že děti se v čase mimo školu věnují nejčastěji televizi, počítačovým hrám, internetu a Facebooku. Ukazuje se, že třetina dětí za měsíc nepřečte ani jednu knihu. A je to skoro škoda, že jsou tak ochuzeny o informace, které nám kvalitní knihy poskytují. Když děti vůbec čtou, preferují dobrodružné knihy, komiksy a knihy o zvířatech. A proto je dobře, že vláda začíná řešit problém práce pro lidi. Jen věřím, že dobrý úmysl neskončí pouze na papíře. Tlak na velké státní a polostátní podniky, aby pomohly snížit nezaměstnanost, je sice chvályhodný, ale není tak zcela jisté, k jakým koncům dospěje. Problém je také v tom, že státní podniky se příliš nesnaží žádat o případné dotace a lidi zaměstnávat. Objem peněz je na to opravdu velký, včetně evropských fondů jde téměř o osm miliard. Ministerstvo práce chystá i další novinky v rámci zamezení rozrůstání se nezaměstnanosti. Má se tak vrátit i placená veřejná služba. Věřme tedy, že i rodiny s dětmi budou dostávat pracovní příležitosti, které jim umožní věnovat se více výchově dětí a nenechávat je osudu. Není totiž možné, aby děti vychovávaly počítače a bezcílně bloudily po ulicích. A to vše je možné řešit i pomocí evropských fondů, které je třeba naučit se čerpat tak, že budou nám všem ku prospěchu.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR a vedoucí kandidátka pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.