Konečná (KSČM): Evergreeny

13.02.2014 19:50

Nastoupila nová vláda, jen rétorika se nezměnila. Ano, jistě. Mohou mít pravdu, ale mění se kdeco a kdekdo a přicházejí noví lidé. Věřme, že budou dělat svoji práci poctivě, fundovaně a zodpovědně.

Konečná (KSČM): Evergreeny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Kateřina Konečná (KSČM)

Ministr Richard Brabec nám oznámil, že na životním prostředí bude ztráta Operačního programu Životní prostředí za loňský rok ve výši 5, 5 miliardy korun. A může to být prý ještě horší. Nechápu, jak je možné, že ministerští úředníci nejen na Ministerstvu životního prostředí pracují tak nezodpovědně. Nálepka, že Česká republika je nejhorší v čerpání peněz z evropských fondů od roku 2007 až po rok 2013 a to v celé Evropské unii, je děsivá. A prognózy pro letošní rok jsou ještě horší. Nejsmutnější na této bilanci je, že se jedná o peníze pro životní prostředí a školství. Životní prostředí je pro nás natolik důležité, že ministr Brabec by měl pečlivě zvažovat, kdo obsadí uvolněné posty a zdali to budou lidé takoví, kteří svou práci budou dělat ve prospěch nás všech a další ministr, který nastoupí po ukončení volebního období nám nesdělí: „Ti přede mnou to dělali špatně.“ Toto prohlášení je po několik let ministerským evergreenem. Občan nechápe a odborníci se diví. Mně chybí zásadní věc: kdy konečně naše vláda pochopí, že někdo musí nést zodpovědnost. Za chybu by měl následovat trest, ne pouze odchod z funkce.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…