Konečná (KSČM): Lentilky jsou a budou vždy jen jedny, tak nám je neberte

20.10.2020 4:33

Přesně těmito slovy jsem ukončila otevřený dopis, který jsem se rozhodla napsat společnosti Nestlé (celé znění dopisu je zveřejněno na mém webu www.konecna.cz i facebooku).

Konečná (KSČM): Lentilky jsou a budou vždy jen jedny, tak nám je neberte
Foto: Repro Youtube
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Vedení společnosti se totiž, jak jsme se před několika dny dozvěděli, rozhodlo přesunout výrobu našich tradičních Lentilek z Holešova do německého Hamburku. Ba co víc, nejen přesunout, ale dokonce změnit chuť. Z cukrovinky, která má více než stoletou tradici, se má stát derivát nadnárodní obdoby Lentilek. Jediné, co zůstane, je původní značka, která zajistí této korporaci výdělky v naší zemi.

S tímto krokem samozřejmě nesouhlasí celá řada občanů a stovky z nich se na mě obrátily prostřednictvím sociálních sítí i e-mailu. Nadnárodní společnost Nestlé je soukromou firmou a tedy není jiné cesty, jak ji přesvědčit k tomu, aby nepohřbívala původní Lentilky, než vytvořit veřejný tlak. Jinak skončí jako celá řada našich slavných značek, které s původními výrobky mají často shodný už jen ten název.

Ráda bych také poukázala na alibismus velkých společností. Za slovy „preference spotřebitele“ jsou schopni „schovat“ šizení vanilkových cukrů (vanilky je tam v porovnání se zahraničním balíčkem zlomek), cukr v limonádách nahrazovat fruktózovým sirupem, drogistické potřeby prodávat v menších baleních než v západních zemích, nebo dávat do plechovek méně masa. To vše pak zabalí do obalů, které jsou k nerozeznání s těmi například v Německu a vy pak zjistíte, že ta samá kola najednou chutná jinak u nás a jinak za hranicemi. Dokonce se tyto společnosti nestydí si za takto „pozměněné“ výrobky říct vyšší cenu, než jakou platí kupující v zahraničí. Dokud bude běžnou praxí, že čeští občané budou za své peníze dostávat výrobky s prokazatelně horšími parametry, tak budu já i KSČM bojovat proti tomu!

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…