Konečná (BPP): "Deklarace smíření" vyvolala rozmanité reakce

25.05.2015 9:03

Musím povědět, že jsem překvapena, kolik rozmanitých reakcí se, ať již na samotných sociálních sítích, či v několika mediích, objevilo v souvislosti s "Deklarací smíření" , kterou schválilo a publikovalo vedení Brna.

Konečná (BPP): "Deklarace smíření" vyvolala rozmanité reakce
Foto: moravane.cz
Popisek: Bc. Šárka Konečná

Politická strana Moravané, v níž jsem donedávna byla členem, si z tématu tohoto dělá kampaň do krajských voleb (2016) pro obnovení samosprávy Moravy do krajských voleb, aniž by bylo jasně vyjádřeno stanovisko omluvy ci neomluvy odsunutým, týdeník Respekt vyzývá ...předsedu vlády, aby odvolal z funkce místopředsedu Senátu Zdeňka Škromacha za jeho "výroky", které nikdy neřekl, k rezignaci ze všech politických funkcí, a pravice se usmívá nad nejednotou národa v této otázce. Já k tomuto mohu konstatovat toliko: Nebýt německé okupace, války a veškerých těchto zločinů spáchaných na lidech (!) - tímto mám na mysli všech nevinných, nebylo by třeba všech omluv, deklarací, dekretů a odsunů.

Omluvy typu, "že ne všichni Němci byli přeci špatní", nejsou namístě

Takže přeloženo, a za tím si stojím: Nikdo nevrátí životy těm, kteří zahynuli v koncentrácích, jejich příbuzným, kteří zázrakem zvěrstva přežili, a těm, kteří si následky "viny" válečné v srdcích nadosmrti ponesou. Omluvy typu, "že ne všichni Němci byli přeci špatní", tu nejsou proto namístě, a souzení, že "ne všichni měli být Benešem odsunuti dle principu kolektivni viny" už vůbec ne. Židi, Romové, Slované a další "nepohodlné" národy rovněž nenesli kolektivní vinu v rámci plánu "totálního řešení". Takže princip smíření, vyrovnání se, pochopení vzajemně, jistě. Ne však cestou zapomenutí a omluv valečných zvěrstev.

Bc. Šárka Konečná

  • BPP
  • Impotence jakékoli vlády je obrazem její voličské základny..
  • zastupitelka měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…