Koskuba: Jak je to s bezpečností metra?

29.06.2017 20:47

Dopis primátorce hl. m. Prahy ve věci bezpečnosti metra ze dne 27.6.2917

Koskuba: Jak je to s bezpečností metra?
Foto: Archiv JK
Popisek: Primář a bývalý poslanec Jiří Koskuba

Je to více než 2 roky, co jsem se, byť toliko jako prostý poslanec PS  PČR za HMP, na Vás obrátil s naprosto stejným podnětem. Bohužel, do dnešního dne jsem nedostal sebemenší reakci, ale jak vidno, nebylo to již tehdy bezdůvodné. Kupř. poslední červnové noční události na stanici metra Muzeum, které byly v pátek minulého týdne medializovány a kdy byl opět zmlácen jeden z cestujících. Bohužel ke všemu za naprosto lhostejného přihlížení té tupější a větší části okolí. Dle médií totiž policisty povolali až záchranáři.

Chápu, že morální pokles části veřejnosti je problémem těžko řešitelným, ale právě politik by měl být pozitivním příkladem. Pochopitelně nejen že třeba odpoví na dopis, vážená paní primátorko, ale hlavně v tom, že zjevné problémy řeší. Proto mi dovolte tyto otázky:

Existuje ještě pozice „dozorčí stanice metra“? Jestliže ano, proč nesleduje bezpečnostní kamery? Sleduje-li, proč nenásledovala jeho okamžitá adekvátní reakce, tzn. povolání policie? Je vůbec DP, kupř. právě stanice metra, z pohledu bezpečnosti bezprostředně propojen s Vaší Městskou policií? Není-li, proč? Je-li, proč nezasáhla?

Vážená paní primátorko, znovu se s vážně míněnými otázkami obracím přímo na Vás. Ve vší slušnosti a úctě, neboť nejen jako dosluhující poslanec mám pochopitelně zájem na bezpečnosti v HMP. A Vy jste v Praze „tou první“. Navíc s výjimkou paní radní Plamínkové jsem od nikoho z vedení města odpověď na mé ojedinělé připomínky či náměty nikdy nedostal. Budu proto rád, stane-li se alespoň nyní zázrak a hlavně vezmete-li mé připomínky vážně. Bude to jistě prospěšnější, než když pak před volbami všechny strany planě slibují „větší bezpečnost v ulicích“. Zde to jde udělat doopravdy.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …