Kotilínek (Úsvit): Rušení finančních úřadů jde proti občanům

22.08.2015 15:54

Ve čtvrtek proběhlo v Poslanecké sněmovně jednání o návrhu zrušit některé pobočky finančních úřadů. Debata se vedla mezi starosty dotčených obcí, poslanci a zástupci Ministerstva financí.

Kotilínek (Úsvit): Rušení finančních úřadů jde proti občanům
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Kraslic Roman Kotilínek

Podle ministerského návrhu by se mělo zrušit více než 20 poboček finančních úřadů z celkem 201 územních pracovišť. Rušení by mělo nejvíce dopadnout na menší města v okrajových částech republiky.

Finanční úřad by se měl rušit i v Kraslicích na Sokolovsku. Starosta města Roman Kotilínek (Úsvit) k tomu řekl: „Nelíbí se mi to principiálně. Od toho si přece platíme daně a vydržujeme stát, aby poskytoval občanovi nějaký servis. Pokud se stát tohoto servisu zříká, nebo se ho chce zbavit, potom si nutně musím klást otázku, k čemu ten stát vlastně potřebujeme.“

Podle starosty Kotilínka dopadnou škrty hlavně na občany. „Ruší se přes deset procent všech poboček. Rapidně se prodlouží dojezdové doby, lidé si kvůli tomu budou muset brát volno. Vše se navíc děje bez předchozího projednání, ještě loni nám slibovali, že se nic rušit nebude. Takhle si vláda představuje přibližování veřejné správy občanům,“ zlobí se starosta Kotilínek.

Další jednání k této věci by měla proběhnout v září na Rozpočtovém výboru nebo přímo na Ministerstvu financí za přítomnosti ministra Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!