Kováčik (KSČM): Nesnažme se spotřebovat vše, co zbylo ve spíži

08.04.2015 19:45

I v dnešní době si lidé stěžují na možné infekce z potravin. V minulých letech došlo v rámci kontaminovaných potravin dokonce k úmrtí. Různé viry, škodlivé bakterie, to vše může způsobit onemocnění, která jsou pro člověka velmi nebezpečná. Nejvíce ohrožují tyto střevní infekční nákazy seniory a děti.

Kováčik (KSČM): Nesnažme se spotřebovat vše, co zbylo ve spíži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Zákeřné na tomto typu onemocnění je, že se může objevit od jedné hodiny až po několik týdnů od požití závadných potravin či vody a mnohdy je podceňujeme. Většina z nás tyto problémy řeší doma takzvaně “babskými radami“. U dětí a seniorů je však dobré ihned navštívit lékaře, a to i při sebemenších obtížích.

Potraviny v poslední době, a to nejen na pultech obchodů, ale i ve stravovacích provozech, kontroluje spolu s hygieniky i Státní zemědělská a potravinářská inspekce a Státní veterinární správa. Tímto problémem se v poslední době nezabývá jen Česká republika.

Množství případů bakteriálních onemocnění přenášených potravinami stoupá celosvětově.  A proto se všichni snažme s potravinami zacházet tak, aby nedošlo k jejich znehodnocení. Skladujme je pouze v určených prostorách, po dobu k tomu určenou.

Nesnažme se za každou cenu spotřebovat vše, co nám zbylo ve spíži či v ledničce. Nakupujme potraviny pouze v takovém množství, které jsme schopni spotřebovat, aniž by došlo k jejich znehodnocení. Jen tak totiž uchráníme své zdraví.

Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kováčik - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…