Krnáčová (ANO): Praha považuje údajné nároky společnosti EMS za neodůvodněné

24.08.2015 21:07

Hlavní město považuje dnes nově vznesené údajné nároky společnosti EMS za zcela neodůvodněné. Podle primátorky Adriany Krnáčové navíc už jen výše částky nárokované společností EMS ukazuje, jak byl a je celý projekt Opencard pro Prahu od svého začátku nevýhodný.

Krnáčová (ANO): Praha považuje údajné nároky společnosti EMS za neodůvodněné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

„To co požaduje EMS po Praze, chtít samozřejmě můžou, ale nechme rozhodnout soud, zda je ta částka legitimní. Pro mě je důležité, že tím, co děláme, a už jsme v souvislosti s Opencard udělali (papírové kupony, Prague market…) zabraňujeme tomu, aby na nás někdo činil nátlak. Částka jenom opět dokazuje, jak je to od začátku pro Prahu nevýhodný projekt,“ sdělila primátorka Adriana Krnáčová.

Údajné nároky eMoneyServices na vydání bezdůvodného obohacení, které mělo vzniknout v důsledku čerpání servisních služeb, považujeme za nedůvodné. Byly-li poskytovány servisní služby v uvedeném období, jednalo se o služby poskytované na základě předběžného opatření soudu.

Žádná ze smluv o provozní podpoře mezi Prahou, Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) a EMS již není v platnosti. EMS však tvrdí, že byly konkludentně (mlčky) uzavřeny smlouvy i na období překračující platnost smluv původních, a to dokonce i zpětně. Rovněž tento nárok považujeme za neodůvodněný.

EMS tvrdí, že jí v důsledku toho, že nebyla uzavřena smlouva o prodeji části závodu EMS, vznikla škoda rovnající se hodnotě této části závodu. Operátor Opencard (OOC) a Hlavní město Praha (HMP) jsou přesvědčeni, že veškerá jednání o nabídce EMS na prodej části závodu byla uzavřena bez jakéhokoli výsledku a na straně OOC ani HMP nevznikla vůči EMS jakákoli předsmluvní odpovědnost. Nárok je neodůvodněný.

Co se týče nároků z údajného porušení ochrany důvěrných informací a nároků z údajného poškození dobré pověsti společnosti EMS, jedná se o zcela nepodložené nároky, které musejí být odmítnuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…