Krnáčová (ANO): Slovanská epopej nejdřív pojede na turné po Asii

09.09.2016 10:42

Primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová a předsedkyně výboru pro kulturu, památkovou péči, cestovní ruch a zahraniční vztahy Eliška Kaplický se setkaly s primátorem Brna Petrem Vokřálem a starostou Moravského Krumlova Tomášem Třetinou. Hlavním bodem jednání byly podmínky opětovného zapůjčení Slovanské epopeje do Moravského Krumlova.

Krnáčová (ANO): Slovanská epopej nejdřív pojede na turné po Asii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Starosta Tomáš Třetina ujistil oba primátory o připravenosti Moravského Krumlova umístit zde v rekonstruovaných prostorách Slovanskou epopej. O tom, zda je na zámku v Moravském Krumlově vhodný prostor pro umístění takového díla, ale rozhodne hlavní město tím, že vyšle své odborníky, aby zmapovali situaci přímo na místě.

Oběma pánům primátorka sdělila, že trvalý domov má Slovanská epopej v Praze a město v tuto chvíli intenzivně hledá vhodný prostor pro její umístění. Do konce roku by měla být hotova studie, kterou zpracuje Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy. Ta porovná jednotlivé možnosti umístění epopeje v české metropoli.

„Zároveň ale musím říct, že nemám nic proti opětovnému zapůjčení Slovanské epopeje do Moravského Krumlova. Musí se ale jednat o zápůjčku časově ohraničenou a musí být splněny všechny podmínky,“ upřesnila primátorka.

Mamorandum o zapůjčení do konce roku?

„Slovanská epopej je úzce spjata s naším regionem a těší mě, že by se načas mohla vrátit do Moravského Krumlova. Díky společným jednáním se nám včera podařilo pokročit dále a stanovili jsme si jasná pravidla, za jakých by se Muchova epopej na jižní Moravu vrátila,“ okomentoval jednání brněnský primátor Vokřál.

„Slovanská epopej každopádně nejdříve pojede na turné po Asii a pak se o jejím možném zapůjčení můžeme dále bavit. Do konce tohoto roku se pokusíme uzavřít s Moravským Krumlovem memorandum o zapůjčení Slovanské epopeje,“ dodala primátorka Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…