Krumer (SPO): Autodestrukce mainstreamu pokračuje

07.11.2017 15:49

Státní vyznamenání od prezidenta Zemana našim spoluobčanům působí na některé kritiky jako muleta torera na býka. ČT také využije každé příležitosti se k těmto kritikům, i k útokům na prezidenta, přidat.

Krumer (SPO): Autodestrukce mainstreamu pokračuje
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Zhrzení útočí jako pominutí. Volební výsledky a lidé vyznamenaní u příležitosti 28. Října, je opět probudili. Jejich objektem je Jarek Nohavica, Zdeněk Troška, Vlastimil Vondruška, Petr Žantovský. A ještě Miloš Zeman, Andrej Babiš a internetová média, která mainstream neposlouchají. To jsou jména, která u většiny mainstreamových novinářů a některých politiků a těch umělců, kteří více ze sebe umělce dělají, než ve skutečnosti jsou, vyvolávají pudy jako muleta torera na býka a odkrývají v nich ty nejhorší lidské vlastnosti, jako je pomluva a závist jejich úspěchu. Závidí jim, že umějí bavit lidi a pojmenovávat věci přímo. Závidí jim, že mají úspěch, že na jejich filmy lidé chodí a dělají jim radost, že kupují a čtou jejich knihy, články a odborné komentáře. A hlavně to, že obdrželi od prezidenta Zemana státní vyznamenání. Útočí na ně i mainstreamem a kavárnou vyzvedávaní „umělci“, kteří umějí také lézt po lešení, ukrást a zničit prezidentskou standardu, místo ní vyvěsit svoje trenýrky a to i za to, že je převážně jejich „umění“ placeno ze státních peněz a z pochybných dotací. Jenom málo skutečných umělců se umí uživit svými díly a svojí prací. Těm ale stačí svoje umění, které je kvalitní a žádané, pouze předvést a vystavit a nemusí se svým donátorům vnucovat bulvárními činy.

Již v mém dřívějším příspěvku jsem uvedl, že pan prezident Zeman sice špatně chodí, ale vždy a s předstihem před svými kritiky ví, kam jde, co říká a jeho prognóza se ukáže jako správná. On neuráží svoje prezidentské protikandidáty, nekrade, je skromný, část svého platu pravidelně dává do nadace pro potřebné. Jeho vystoupení jsou věcná a lidem srozumitelná, přednáší je bez čtení z papíru, jezdí mezi lidi a zná jejich problémy, také je umí otevřeně pojmenovat a v rámci svoji kompetence je řeší. Politiku dělá tak, jak se dělat má a nepolitikaří, pro dobrou věc říká přímo i věci mnohým nepříjemné.

Nechutné, sprosté a nehorázné urážky jeho pohybového handicapu asi jejich aktéry vzrušují, protože to pravé vzrušení z toho, že něco užitečného vytvářejí, jim chybí. A ještě tím, že se blíží volební prezidentská kampaň, se od nich asi máme na co těšit. Ti, co prezidentovi nesahají ani po kotníky, neumějí věcně argumentovat jeho názorům, tak za podpory sobě podobných, začínají ještě více našeho prezidenta osočovat a pomlouvat. Nakonec ta skutečnost, že pan prezident, má v průzkumech nad padesát procent pravidelnou podporu občanů dokazuje, že občané si o jeho kriticích myslí svoje. Asi se svým honem na Babiše nepoučili, jaké je přání většiny občanů a neuvědomují si, že Miloši Zemanovi to přinese v prezidentské volbě ještě větší podporu. Kdyby se pana prezidenta, jako významného prognostika na to zeptali, tak on by jim to jistě rád prozradil a nemuseli by se nadále ztrapňovat.

Česká televize se i zde stylizuje do státu ve státě a nepromarní žádnou příležitost k útokům na pana prezidenta. Tito aktéři a dá se říci, že se chovají jako majitelé tohoto média, namísto nestranné služby těm, kdo ČT platí, slouží sobě, svojí a svých několika fandů, jediné pravdě. Slouží především těm, kteří beztrestně a bez veřejné kontroly pro sebe čerpají z každoročních miliardových rozpočtů nemalé částky. To, že by se mělo zprůhlednit hospodaření ČT s našimi miliardami, je za této situace více než nutné a vyžaduje zavedení důsledné veřejné kontroly. O kritické situaci svědčí i urychlené a dříve, než je řádný termín, radou ČT letos na jaře svévolné schválení jejího staronového ředitele opět na další období. Není to proto, aby i nadále si mohla tato parta hospodařit s našimi povinnými poplatky bez veřejné kontroly a ve svůj prospěch? Třeba i zestátnění ČT, alespoň na dobu určitou a její personální provětrání, by za této situace nevadilo. Útoky na přímo zvoleného prezidenta Miloše Zemana od namyšlených a arogantních moderátorů, jsou ukázkou jejich morálky a kvality. Nebudu je jmenovat, ale když si občan náhodou pustí ČT, tak vidí sám, jak se chovají a předvádějí. Tito „kritici“ vyvolávají hrubost, napětí a společnosti škodí a ne pan prezident Zeman ani ti, kteří byli oceněni státním vyznamenáním 28. října na pražském hradě a závistivci se na ně za to sesypali.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

16:14 Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

Recenze knihy Jánose Zolcera. Nakladatelství Slovart Praha 2023, ISBN 978-80-276-0579-8, 408 stran.