Krumer (SPO): Nesmíme v EU mlčet a nechat se ohrožovat

04.04.2017 13:36

Ochrana hranic EU, příčiny nízké ceny práce u nás, církve v EU, kausalita a finalita.

Krumer (SPO): Nesmíme v EU mlčet a nechat se ohrožovat
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Nesmíme v EU mlčet a nechat se ohrožovat

NATO je deklarováno jako obranné společenství. Je proto jeho povinností také chránit Evropskou unii před nájezdy migrantů. Z NATO a z Bruselu se ozývá, že na to nemá mandát. Když má mandát spolu s USA na vstup bez pozvání do Afgánistánu, Sýrie, Iráku, Libye, „humanitárně“ bombardovat Srbsko a tam dělat svůj „pořádek“ s desetitisíci mrtvých civilistů a výsledkem je také invaze migrantů do EU, tak je tento argument zástupný. Je proto jeho povinností nás chránit před touto invazí. A pokud ne, tak jaké nebezpečí by muselo přijít, aby nás NATO začalo chránit? Zatím pouze přesunuje i přes naše území svá vojska do míst, kde nám podle mého názoru aktuálně nebezpečí nehrozí a ještě nás nutí, abychom na toto dobrodružství, kterého se také zúčastňujeme, dávali více peněz. A má cenu v tomto spolku být? Stovky lidí již zemřely v zemích EU násilnými činy migrantů. Další ohrožení v nekontrolované vlně migrantů by pro nás bylo zrušení vízové povinností pro občany Turecka a Ukrajiny na vycestování do EU.

Firmy, které u nás investují, postupně dělají z našeho státu sklady zboží a montovny. Není to proto, že nás ty firmy mají rády, ale je to pro jejich zisky, které ve stamiliardových částkách každoročně odvádějí z naší republiky. V těchto firmách se pracuje za dvakrát až třikrát nižší platy, než jsou mzdy v zemích, odkud firmy přicházejí. Tím také udržují u nás nízkou cenu práce a uměle vyvolávají nedostatek pracovních sil. Potom si stěžují, že nejsou pracovníci a přivážejí se k nám pracovníci, mnohdy nelegálně, ze zemí, kde je cena práce ještě nižší. Tím směřujeme do pasti, ze které se těžko najde východisko. V Německu nyní požadují, aby naši řidiči kamionů, když přejedou hranice do Německa, měli stejné platy, jako řidiči v Německu. Souhlasil bych s tím, kdyby naše vláda požadovala na německých firmách, aby při podnikání u nás platila zaměstnancům stejné platy, jako jim platí ve firmách v Německu. Také bude nově zavedena dálniční daň na německých dálnicích a německým občanům budou poplatky odečítat z daní. Pokud to bude zavedeno i u nás a nejlépe v celé EU, nemám s tím problém.  

Na druhé straně se uměle udržuje skupina nezaměstnaných, mnohdy nepřizpůsobivých a někteří z nich dostávají na sociálních dávkách více, než je minimální mzda. I proto také kvalitní pracovníci, lékaři, zdravotnický personál a další odborníci, kteří jsou schopni odvádět práci s vysokou přidanou hodnotou, od nás odcházejí do zemí, kde si jejich práce váží a umí ji ocenit.

Když jedete po našich dálnicích a díváte se na krajinu, kde dříve byla pole, tak dnes jsou tam zabetonované plochy a na nich sklady a v lepším případě montovny. Vedle nich se žlutí řepka a další „ekologické“ rostliny, to vše nenávratně ničí zemědělskou půdu a postupně likviduje naše zemědělství. I díky tomu dovážíme zemědělské produkty, mnohdy nekvalitní, ve kterých jsme dříve byli soběstační.  A navštívíte-li nově vybudované průmyslové zóny, tak je to podobné, někde dokonce jsou prázdné, anebo jenom částečně obsazené. Je potřeba pojmenovat ty, kteří zavinili příčinu tohoto stavu a vést je k odpovědnosti. Nejde o nějakou masu, jde o jednotlivce. Jsou to ti, kteří nekonají ve prospěch našich občanů, jsou placeni také z našich peněz a jenom diskutují. Také útoky v zemích EU v posledních dnech na civilisty jsou toho příčinou a také obžalobou zodpovědných. Není pravda, že se nedá nic dělat. Zatím ti odpovědní pokrytecky vyjádří soustrast a položí kytice na hroby zavražděných vinou jejich politiky. A také někteří naši politici konstatují, že „u nás to zatím není“. Kde u nás? Nejsme již v EU?

Citát Isáma ibn Munkiz, emir ze Šajzaru, 12 století

Viděli jsme do podlouhlé budovy. Nejprve jsem myslel, že je prázdná, pak jsme ale uviděli asi stovku modlitebních koberečků, na každém jednoho súfího v poloze vyjadřující klid a zbožnou pokoru. Ten pohled mě velmi potěšil a chválil jsem Alláha, neboť jsem mezi muslimy spatřil důkaz větší zbožnosti, než jsem viděl u křesťanů.

Můj dovětek

Islám se důsledně drží Koránu, v tom je ta podstatná chyba, ale křesťanská církev se důsledně nedrží Bible, v tom je ta chyba také.

Vzhledem k učení koránu, fanatismu islamistů a zejména pro jejich vztah k „bezvěrcům“ a ženám zastávám názor, že islám v této podobě nepatří do Evropy. Jsem ateista, ale nejsem proti víře. Každý má právo a myslím, že i nezbytnost, v něco věřit. Nesmí tím ale druhému ubližovat. Značná část současné populace preferuje lidská práva. Zapomíná však, že ve slušné společnosti jsou také povinnosti a to musí jít spolu s právy. Moje víra je, možná pro někoho naivní, víra ve slušnost, v rodinu a přátele, v to, že na světě jsme krátce a je každého povinnost podle svých schopností a možností něco dobrého pro současnost a budoucnost udělat, víra v to, že svět má stále šanci být spravedlivější s tolerancí k různým kulturám v různých zemích světa. A také víra v moudrosti učení filozofie – kausalita a finalita (příčina a účinek) a z tohoto pohledu, bez válek a násilí, problémy řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě