Krumer (SPOZ): Předvolební zmatek, ale i světlo na politické scéně

03.04.2021 15:44

Nějak mě to poslední čarování naší vlády, senátu, parlamentu a demobloku, sdružování politiků, hnutí a stran s jediným motivem dostat se k moci bez ohledu na svoje volební programy nejde do hlavy.

Krumer (SPOZ): Předvolební zmatek, ale i světlo na politické scéně
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

Je to zmatek a připadá mi to jako cílené akce programu antibabiš. Hamáček varoval ostatní strany a hnutí, aby do koalice nechodili s Babišem a to je jeho koaliční partner a ministr vnitra. Blatný podepsal petici za odstoupení Babiše, je signatářem a podporovatelem Milionů chvilek a je taky členem vlády a ministrem zdravotnictví. Petříček je členem vlády a ministrem zahraničí, aby se zalíbil EU tak si dělá svojí politiku která nám škodí a je často v rozporu s tím o co se snaží vláda, premiér Babiš i prezident Zeman.

Jednání vlády, parlamentu i senátu je těžko pochopitelné. Jeden den se na něčem usnesou, druhý den to zruší a třetí den zavedou další nesmysl který za týden změní. Ale když se rozhodne personální situaci po právu řešit premiér Babiš a vyhodí Prymulu za jeho přestupky ve funkci ministra, tak si ho vezme nejprve jako svého poradce a když ho opět za přestupky neslučitelné s jeho funkcí vyhodí, tak si ho vezme za poradce prezident Zeman. Sněmovna a senát vedle toho že si dělají často trapnou divadelní diskusí volební kampaň, tak se chovají podobně.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Takový guláš a personální kotrmelce jinde těžko najdete. Potom se nemůžou divit že z toho mají guláš i občané a staví se těm zmatkům na odpor. Je skutečnost, že je nezbytné dělat všechno pro to, aby se coronavirus zvládl. Ale rozumně a koncepčně, bez politikaření demobloku a ukazování svalů jednotlivých politiků. Z centra ať už od koalice nebo opozice by měla být zejména v této náročné době slyšet společná a jednotná řeč i s ohledem na budoucnost, také na možnosti státní kasy a zdrojů které jsou ale zejména po současných restrikcích následně budou k dispozici.

K tomu přidávám zajímavé hodnocení které jsem si vypůjčil a se kterým souhlasím. Každý by si to měl přečíst a zapamatovat. Zejména demoblok Piráti a další věční kritici.

Miroslav Štrop uvedl:
Před chvílí jsem byl svědkem zázraku, jaký tady nebyl od dob zmrtvýchvstání Ježíše Krista: Na vlnách veřejnoprávního rozhlasu po prvé v jeho historii zaznělo kladné hodnocení Andreje Babiše! Pozvaný slovenský politolog měl totiž mimo jiné porovnat dvě osobnosti, a to sice českého premiéra s jeho bratislavským kolegou Matovičem. A tu zazněla slova, která by si měl Andrej Babiš nechat vytisknout zlatým písmem a dát zarámovat, protože byl hodnocen jako (cituji) „politik světového formátu, který je na rozdíl od slovenského premiéra charismatický, velmi vzdělaný, ovládá jazyky, umí proto na zahraničních cestách bez tlumočníků s kýmkoli komunikovat tváří v tvář, dovede se naprosto přirozeně pohybovat ve vysoké společnosti i mezi „proletáři…“
Takové hodnocení premiéra Babiše, jemuž česká opozice, její sympatizanti a prakticky všechna média celé roky nemohou přijít na jméno, mně skutečně vyrazilo dech. A bylo patrné, že rovněž moderátorce, která od slovenského hosta ještě toužila slyšet něco jiného, než chválu na Andreje Babiše.

Ještě dodám. Važme si Andreje Babiše i přes jeho některé chyby který má každý, těžko se bude náhrada za našeho premiéra hledat.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.