Kubalčík (KONS): Závist jako politický nástroj

14.11.2017 15:30

Konzervativní strana ostře odmítá snahy o zdanění finančních náhrad plynoucích ze Zákona č. 428/2012 Sb. o majetkovém vyrovnání státu s církvemi a náboženskými společnostmi.

Kubalčík (KONS): Závist jako politický nástroj
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Odkazujeme přitom na starší stanoviska Konzervativní strany, zejména „Majetkové vyrovnání" z 31.8.2008 a „Ne revizi tzv. církevních restitucí!" z 27.11.2013.

Konzervativní strana má za zjevné, že zde jako politický nástroj opět vystupuje štvaní proti církvím - zejména proti Římskokatolické církvi. Jedná se o nástroj nechutný, používaný vždy těmi, kteří se neštítí v politickém střetu vsázet na závist a nenávist. Považujeme přitom za pravděpodobné, že tato otázka je otevřena také jako téma předvolební s perspektivou předčasných voleb do Poslanecké sněmovny. Konečně konstatujeme, že hnutí ANO 2011 je tedy subjektem, který je nejen ochoten připustit, ale aktivně prosazuje nepřátelskou revizi tzv. církevních restitucí, a tím samo toto hnutí vytváří další pádný důvod, pro který je pro demokratické parlamentní politické strany „od středu do prava" nepřípustné jakkoli podpořit či dokonce spoluvytvářet vládu Andreje Babiše.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…