Kukla (ANO): Půlmiliardový polštář krajského rozpočtu

24.11.2023 6:23 | Komentář

Závěr roku patří sestavování rozpočtu. V plánovaném krajském na rok 2024 můžeme vidět mnoho nedostatků. Vedení Vysočiny si dělá půlmiliardový polštář a škrtá tam, kde to není žádoucí ani efektivní.

Kukla (ANO): Půlmiliardový polštář krajského rozpočtu
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

Závěr roku patří sestavování rozpočtu. V plánovaném krajském na rok 2024 můžeme vidět mnoho nedostatků. Vedení Vysočiny si dělá půlmiliardový polštář a škrtá tam, kde to není žádoucí ani efektivní.

Hnutí ANO na Vysočině je tady pro lidi, při sestavování rozpočtu jsme neusnuli na vavřínech a upozorňujeme na nedostatky. Navrhujeme posílit kapitolu oprav komunikací o sto milionů. Silnice nepotřebují jen lepit díry, ale celkovou rekonstrukci. Mrzí nás, že kraj hází přes palubu jihlavskou zoo, která se potýká s nedostatkem parkovacích míst a chybí jí prostředky na rozvoj, měli bychom ji podpořit aspoň deseti miliony.

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21874 lidí

Stále chybí podpora obcí, rozhodně z pohledu rozvoje vodovodů a kanalizací. Krajský dotační titul, který tuto oblast řeší, je dlouhodobě podfinancován, a proto navrhujeme jeho navýšení o 19 milionů. Česká vláda se vykašlala na vlastníky lesů. Ty na Vysočině brutálně zasáhla kůrovcová kalamita a rozhodně si zaslouží podporu, určitě i tu krajskou (+30 milionů).

Když člověk vidí, co všechno dělají hasiči a že jim kraj škrtá peníze na provoz a platy, je potřeba zastat se jak dobrovolných, tak i profesionálních hasičů, jejich spolkové činnosti a podpořit rozvoj IZS v našem kraji. Vzpomeňme na covid, byli tady pro nás! (+15 milionů).

A co teprve nelidské přesčasy zdravotníků? Navrhujeme podporu dětských, praktických lékařů, zubařů i dalšího zdravotního personálu (+30 milionů).

Úředníci mají dostat na platech přidáno osm procent, jste na tom taky tak dobře? Ale nebojte, co dostanou, to jim vláda sebere na inflaci, cenách energií a potravinách. Taky vám přijde, že jsme v Kocourkově?

Článek byl převzat z Profilu Ing. Martin Kukla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…