Kultura: Muzeum romské kultury v Brně

10.07.2013 21:19

Muzeum romské kultury v Brně získalo cenu nadace Erste pro projekty podporující myšlenku sociální integrace 2013.

Kultura: Muzeum romské kultury v Brně
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Romský festival v Chánově

Muzeum romské kultury se na začátku roku 2013 přihlásilo do soutěže o cenu rakouské nadace Erste o nejlepší projekty ze střední Evropy, které se věnují oblasti sociální integrace.

Cena nadace Erste byla poprvé udělena před šesti lety. Projektem, kterým se o cenu ucházelo Muzeum romské kultury, byl projekt Komplexní práce se sociálně znevýhodněnými romskými dětmi a jejich rodinami. Tento projekt byl jedním ze 35 oceněných projektů a získal cenu v hodnotě 16 000 Eur. Částka je formulována jako dar, který může muzeum využít dle vlastního uvážení.

Celkem se o cenu nadace Erste ucházelo dva tisíce projektů ze 13 zemí. Na slavnostní vyhlášení vítězů do Vídně bylo pozváno 150 projektů, z nichž mezinárodní porota ocenila 35 vítězných a rozdělila tak celkovou částku přesahující 600 tisíc eur. První cenu obdržela rumunská organizace Malí Lidé s projektem Nebojím se, jehož cílem je poskytnout psychickou oporu dětem s rakovinou.

Za Muzeum romské kultury se předání cen zúčastnila vedoucí Odd. vztahů s veřejností Martina Zuzaňáková dne 27. 6. 2013. Předání proběhlo v reprezentativních prostorách vídeňské Museumsquartier, kam byli pozvání finalisté, zástupci nadace Erste, zástupci rakouských neziskových organizací i politici na vládní a komunální úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.