Kupka (ODS): Kleslová si musí vybrat - buď bude dělat politiku, nebo byznys

03.09.2015 8:22

Stále častější informace o vyvádění peněz státu a státních firem k osobám spojeným s hnutím ANO nebo společností Agrofert jenom potvrzují pochybnosti o skutečných cílech tohoto hnutí na české politické scéně.

Kupka (ODS): Kleslová si musí vybrat - buď bude dělat politiku, nebo byznys
Foto: Archiv Martina Kupky
Popisek: Starosta Líbeznic a bývalý mluvčí ODS Martin Kupka

Jestliže místopředsedkyně hnutí a zároveň starostka pražské městské části Radmila Kleslová inkasuje ročně více než milion korun za poradenské služby ve firmě navázané na stát, je to kolosální střet zájmů. Tento střet zájmů jasně popírá všechna silná slova předsedy hnutí ANO o tom, jak zbaví českou politiku všeho špatného. Praktiky, které přineslo do české politiky duo Babiš a Kleslová, jsou nepřijatelné. Pokud Babiš mluvil o Palermu, s jeho příchodem se z české politiky stalo Sin City - město hříchu.

Andrej Babiš jako předseda hnutí a ministr financí by měl z této situace vyvodit zodpovědnost a zveřejnit veškeré smlouvy a poskytnuté platby mezi společností ČEZ a Radmilou Kleslovou. Jak již zmínil Petr Fiala, Radmila Kleslová si musí vybrat, zda bude političkou, nebo podnikatelkou. Obě funkce jsou nadále neslučitelné.

Martin Kupka
místopředseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!