Lacko (ANO): Na Černém Mostě postaví město osm nových bytových domů

25.09.2018 15:32

Základní kámen stavby osmi nových čtyř a pětipatrových bytových domů byl dnes za účasti radního pro oblast bydlení Radka Lacka položen na Černém Mostě. Do roku 2022 zde vznikne 182 nových městských bytů, přičemž náklady jsou 840 milionů Kč včetně DPH.

Lacko (ANO): Na Černém Mostě postaví město osm nových bytových domů
Foto: archiv
Popisek: radní Prahy Radek Lacko (ANO)

Bytová výstavba je určena pro obyvatele Prahy především z řad zaměstnanců ve zdravotnictví, školství, hasičských záchranných sborech a podobně, včetně jejich rodin. Dále by měly být byty přednostně uvolněny pro lidi z ekonomicky či generačně ohrožené nebo znevýhodněné sociální skupiny.

„Na Černém Mostě postavíme 182 nových bytů, jejichž součástí budou například parkovací místa, realizace příjezdových komunikací a zastávek autobusů, sadové úpravy, dětská hřiště atd. Projednává se i možnost výstavby zdravotnického zařízení. Na stavbu již máme vydané platné stavební povolení a předpokládaný konec celé výstavby je v roce 2022. Jsem velice potěšen, že se mi téměř po patnácti letech podařilo prosadit výstavbu dostupného bydlení a mohl jsem zde dnes položit základní kámen,“ upřesnil radní hl. m. Prahy Radek Lacko.

Stavba je financována z Fondu rozvoje dostupného bydlení na území hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.