Lacko (ANO): Hlavní město bojuje proti závislostem už na základních školách

09.08.2018 7:31

Práce s dětmi v nižším věku je klíčová v protidrogové politice hlavního města. Rada hl. m. Prahy se proto rozhodla poskytnout dotaci ve výši 108 tisíc korun pro organizaci Prospe, která se zaměří při prevenci na žáky od 2. do 9. ročníku základních škol.

Lacko (ANO): Hlavní město bojuje proti závislostem už na základních školách
Foto: archiv
Popisek: radní Prahy Radek Lacko (ANO)

Projekt s názvem „Růstové - terapeutické - skupiny pro žáky od 2. do 9. ročníku ZŠ a podpůrné skupiny pro rodiče žáků na školní rok 2018/2019“ se zaměří hlavně na výskyt rizikového chování. „Závislost na drogách nelze podceňovat, zejména v Praze se stále jedná o vážný problém. Pokládám za důležité působit už v rámci primární prevence rizikového chování dětí a mládeže. To se nám poměrně daří a věřím tomu, že podporované programy významně obohatí protidrogovou politiku hlavního města Prahy,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Radek Lacko.

Pracovníci budou učit děti, jak rizikovému chování zabránit a zvýšit schopnosti žáků řešit problematické a stresové situace. Důvodem poskytnutí dotace je také to, že řada výzkumů poukazuje na skutečnost, že právě děti, které mají zhoršenou adaptaci na školní prostředí a vykazují poruchy chování v raném věku, mají také v pozdější době potíže se začleněním do kolektivu. V horším případě pak také se zákonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii