Laudát (KAN): Ne úplně povedené nedělní poledne Ivana Bartoše

03.05.2021 12:18

Komentář na facebookovém profilu k vystoupení Ivana Bartoše v Otázkách Václava Moravce.

Laudát (KAN): Ne úplně povedené nedělní poledne Ivana Bartoše
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Porcování medvěda, který běhá po lese, zjevně svazuje ruce a u politiků i ústa. Naposledy to v nedělních OVM předvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Anketa

Považujete činnost konspiratori.sk, nebo spolku NELEŽ za korektní?

2%
96%
2%
hlasovalo: 3422 lidí

Jindy rozšafný Bartoš tentokrát pečlivě volil každé slovo a bylo to znát. Místy se nedělní politická estráda OVM měnila na Stanjurův monolog s občasnou opozicí místopředsedy vlády Jana Hamáčka. Jenže co ten mohl říkat, když dnes vláda spíš připomíná cirkus, v němž hlavní žongléři už neumějí ani přehazovat v ruce 2 jablka? Snad jen jím pověšený otazník nad návštěvou Klause u Zemana stál za zaznamenání. Po Klausových povídánkách v Blesku jsem si ten pomyslný otazník pověsil v mysli taky.

Dokonce tentokrát Moravec neuspěl u nejvyššího Piráta ani s opakovanou otázkou, jestli by Zemanova/Babišova Marie Benešová měla zmizet z vlády poté, co zase posilovala ruské trolly v jejich lhaní o "jiných" variantách kauzy, než teroristický útok GRU a usoudila, že by daňový poplatník měl nechat svoje peníze z dodatečně neevropských dotací Agrofertu zasloužilému Andrejovi. Benešovou asi nechají dosloužit (Babiš už jí údajně domluvil a varianta dění ve Vrběticích je jediná, dospěla Marie k závěru).
Více alarmující, než polomlčení k Benešové je ale kličkování Bartoše v otázce vypsání tendru na výstavbu nového jaderného bloku v Dukovanech. Nyní se otevírá okénko, kdy by bylo možné soutěžit tendr bez Rusů a Číňanů. Pirátům (a Starostům?) asi nedochází, že volby mohou dopadnout úplně jinak, než si teď představují a průzkumy preferencí hlásají. A že ruské angažmá v Dukovanech je definitivně passé si může myslet jen naivní blbec. Havlíček kličkuje jako zajíc při podzimním honu a Zeman už ve svém zrádcovském projevu poslední dubnovou neděli naznačil, že účast Rusů skrze druhou verzi ( NON GRU) Vrbětic možný je. Takže Pirátské NE tendru nyní může také vést k tomu, že Rossatom přece jen v Dukovanech bude. Kdyby Bartoš neuklidňoval, že Piráti jsou pro jádro, řekl bych, že nic stavět nechtějí ( jako v Praze). Opakované vzývání Drábové, že to všechno řekne v následující hodince, se nepotvrdilo. Drábová řekla pravý opak, než si Bartoš myslel, že řekne.

Nebýt závěrečného střetu zájmů a otázka vracení/nevracení dotací Agrofertu, tak pořad řekl o Pirátech víc, než by bylo Bartošovi milé. A možná bych Bartošovi připomněl i jedno z pravidel transparentnosti, které má pro politiku KAN: důležitá je nejenom transparentnost konání, ale stejně tak je důležitá i transparentnost záměrů. V tom druhém Bartoš a Piráti transparentní nejsou.

Je vidět, že návštěvy v Lánech, na Hradě a v Sokolovně Bartošovi nesvědčí. Není divu a navíc jsou zbytečné. Chování a konání obou "hostitelů" je známé a jakékoli jejich sliby a představy by se mohly v trvání přetahovat s dobou života jepice o první místo.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.