Ledl (SDS): Jsme svědky neustálých testů ultrapravicových sil, kam až mohou zajít

26.07.2015 11:53

Zřejmě tak trochu ve stínu jiných důležitých událostí, které zaplnily evropská média, došlo v poslední době na Ukrajině k řadě nebezpečných událostí, a ty mohou mít pro Evropu neodhadnutelné následky.

Ledl (SDS): Jsme svědky neustálých testů ultrapravicových sil, kam až mohou zajít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Ledl

Přitom se tak stalo za minimálního zájmu nejen médií, ale hlavně je v podstatě zcela ignorovala celá unijní politická elita, jindy tak úpěnlivě, principiálně a hlasitě střežící bůhvíco všechno. Jsme svědky neustálých testů ze strany ultrapravicových sil, kam až mohou zajít od oblasti propagandy, přes otevřené zastrašování až po teroristické akce, aniž by někdo z těchto strážců lidských práv, demokracie a spravedlnosti byť jen otevřel ústa. Natož třeba jen zdvihl varovný prst. Do tohoto řetězu událostí zapadá i včerejší oznámení ukrajinského ministerstva spravedlnosti, že oficiálně zakázalo ukrajinským komunistům kandidovat ve volbách. Tím je zbavilo práva podílet se na politickém životě země.

„Tato politická síla a jiné podobné politické strany od dnešního dne nemohou být subjekty volebního procesu a nemohou se zúčastnit komunálních ani celostátních voleb,“ prohlásil v Kyjevě šéf ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany Olexandr Turčynov. Přes všechnu vážnost situace působí trochu komicky, že to oznamuje právě Turčynov, který byl postátním převratu z 22. února 2014 nainstalován do funkce předsedy parlamentu a prozatímního prezidenta. Tedy člověk, který nese velký díl odpovědnosti za rozpoutání války proti vlastním občanům, za všechny zločiny, ke kterým od převratu došlo. A evidentně také člověk, kterého jistě nebude soudit pouze historie. Nebo je to možná naopak symbolické. Vyvstává otázka, jaké další důkazy a argumenty ještě potřebují politické a mocenské elity USA, Evropské unie a jejích členských států (včetně ČR) k tomu, aby přiznaly realitu a přestaly slepě podporovat režim, na kterém už dnes těžko najít něco pozitivního a jenž už dnes evidentně není nebezpečný jen vlastní zemi a vlastnímu obyvatelstvu. Ale asi bych se měl omluvit i já, a to za ten termín „politické elity“ v souvislosti s našimi vládci.

Lubomír Ledl, místopředseda Strany demokratického socialismu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.