Lidinský (Úsvit): Imigranti “mašírujou“ hezky zostra. Prezidente, vydejte rozkaz

25.08.2015 13:54

Nestává se velmi často, že by prezident republiky, vrchní velitel ozbrojených sil, úkoloval generální štáb Armády ČR.

Lidinský (Úsvit): Imigranti “mašírujou“ hezky zostra. Prezidente, vydejte rozkaz
Foto: red
Popisek: Miroslav Lidinský, předseda hnutí Úsvit - Národní koalice

V tomto případě by však měl podle mého názoru vydat neprodleně rozkaz náčelníkovi Josefu Bečvářovi k „přípravě na společné cvičení se složkami Policie ČR“ na státní hranici.

Znepokojily mě zprávy, že makedonská policie nezadržela ani pomocí omračujících granátů a pořádkových jednotek několik tisíc uprchlíků z blízkého východu, převážně pak Syřanů, Afghánců a Pákistánců mířících do Schengenu.  Pokud jim cesta půjde podle plánu, tak zanedlouho dorazí na naše hranice. Ostatně podle posledních zpráv začala makedonská policie neřízeně propouštět běžence do Srbska. Odtud je na maďarské hranice méně než půlden autem.

Pokud k tomu připočtu informace policejního prezidenta o tom, že policisté zadrží na našem území přibližně sto imigrantů denně, domnívám se, že bezpečnostní situace už je vyhrocená natolik, aby si vyžádala vojenskou podporu.

V brzké době ani neočekávám bezpečnostní zlepšení, neboť v zájmu transitních států není běžence, které se už dostali na jejich území, zadržovat, ale pouštět je dál. Žádná vláda nechce u sebe stanové tábory jako v Calais, na řeckých ostrovech nebo na Maltě. Pokud země Evropské Unie nedokáží zabezpečit své vnější hranice, je na čase, postarat se v první fázi sami o sebe.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…