Lidinský (Úsvit-NK): To je budoucí prezident Francie! Postavil se imigrantům s poloautomatem

31.10.2015 13:43

Se zájmem jsem si přečetl článek o komunální politice francouzského města Béziers a praktikách starosty Roberta Ménarda. Ať už mu jeho odpůrci spílají nebo jej policisté vyšetřují, mě se zdají jeho praktiky pouze pragmatické a plně v mezích zákona.

Lidinský (Úsvit-NK): To je budoucí prezident Francie! Postavil se imigrantům s poloautomatem
Foto: red
Popisek: Miroslav Lidinský, předseda hnutí Úsvit - Národní koalice

Pokud by se tento muž v budoucnu rozhodl kandidovat na prezidenta Francie, má podle mě velkou šanci.

Dvakrát více policistů v ulicích s vyfasovanými poloautomatickými zbraněmi,  zákaz umisťování satelitů do oken, večerka pro děti se zákazem jejich toulání nebo titulky v radničních novinách, že přistěhovalce nechtějí. To jsou jedny z mnoha opatřeních, které Ménard ve své obci přijal. A na jejich výkon, jako v případě vyhoštění Syřanů, kteří nelegálně obsadili byty ve městě a kradli elektřinu, dohlédl osobně.  Samozřejmě, že se stal trnem v oku konkurenčním stranám a ochráncům lidských práv, kteří asi do teď nepochopili, že pokud nic neučiníme, nebude za chvilku co chránit.

Francouzský starosta našel pouze lék na pomalé skomírání svého města. Škarohlídi z řad sluníčkářů nemohou jistě překousnout, že jím naordinovaná léčebná kúra zabrala. Jeho metody bych netřídil v žádném případě ideologicky, pravolevou optikou, tady podle mého soudu převládá prostý pragmatismus. Přece pokud je ekonomika města vázaná na cestovní ruch, musí se přizpůsobit turistům a město musí už ze samotné podstaty věci odstranit všechny prvky, které by návštěvníky odrazovaly. Koneckonců podobný problém s přistěhovalci a jejich stylem života řeší celá řada jihoevropských států Maltou počínaje a Řeckem konče. Jak jinak než zákony a vyhláškami dát najevo, že v Evropě je nejen jiný styl života, ale i systém hodnot! Starosta Ménard je navíc rodákem s Alžírska a o to větší opodstatnění a respekt v jeho krocích spatřuji. Strana Úsvit- Národní koalice se snaží rovněž změnou zákonů a vyhlášek dát imigrantům dostatečně najevo, že vstoupili na území, kde neplatí korán ani šária.

Nedávno jsem slyšel v rozhovoru v pořadu Českého rozhlasu Kupředu do minulosti novináře Benjamina Kurase. Když se jej moderátorka ptala, kde se v Británii stala chyba při přijímání imigrantů, odpověděl bez váhání, že vláda neměla nikdy vpustit radikální imámy, vykladače koránu, do země. Stejného názoru jsou i poslanci Úsvitu, proto předřazovali v úterý mimořádný bod na jednání   Sněmovny, kde se tato problematika řešila. Rituální porážky dhabíba (halal), kde zvíře trpí do poslední sekundy života, jsou na území naší republiky povoleny vyhláškou ministerstva zemědělství a my ji chceme zrušit. Chceme také automatické odmítnutí azylu pro toho, kdo spáchá přestupek a trestný čin. Jinými slovy chceme dát legální a legislativní cestou najevo, že my jsme tady doma!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…