Lidoveckou kandidátkou do Senátu na Třebíčsku je Marie Dudíková

28.04.2018 22:40

Kandidátkou KDU-ČSL na senátorku pro obvod č. 53 (Třebíčsko) je Mgr. Marie Dudíková, která celý život pracuje v transfuzní službě. Působila jako laborantka a manažerka pro dárcovství krve, nejdéle na pozici vedoucí Odběrového střediska v Třebíči (detašovaném pracovišti FN Brno). V Třebíči, kde žije, je aktivní i v sociální komisi a redakční radě farního časopisu.

Lidoveckou kandidátkou do Senátu na Třebíčsku je Marie Dudíková
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Mám tu čest se setkávat s dárci krve, lidmi, kteří nemyslí jen na sebe, ale jsou ochotni se rozdělit s potřebnými o část sebe sama, o část svého zdraví. S nadsázkou říkám, že jsem takový profesionální upír – „piju“ lidem krev. O politiku jako službu lidem se zajímám dlouhodobě. Na to, abychom jenom seděli doma a nadávali, je lidský život příliš krátký. Ve svém regionu, kde celý život žiji, bych se chtěla spolupodílet na vytváření lepších podmínek hlavně ve zdravotnictví a v sociální oblasti,“ vysvětluje Marie Dudíková. Členkou KDU-ČSL je řadu let, působí v okresním i krajském výboru a v Třebíči pod hlavičkou strany pravidelně organizuje přednášky a besedy.

Narodila se roku 1956 a původní profesí je zdravotní laborantka se specializací hematologie a transfuzní služba. Poté vystudovala i pedagogickou fakultu v Hradci Králové - obor charitativní a sociální práce, posléze sociální politiku, sociální práci a management neziskových organizací.  V Kraji Vysočina, kde je členkou zdravotní komise, mj. usiluje o kamenný hospic. „Jsme jedním ze dvou krajů, kde hospic chybí. Jeho myšlenka vychází z úcty k životu a z úcty k člověku jako jedinečné, neopakovatelné bytosti. Hospic chce pomáhat těm, kterým léčebné metody nemohou zajistit vyléčení, a klade důraz na kvalitu života za všech okolností,“ dodává Marie Dudíková, mezi jejíž koníčky patří cestování, četba, zahrádka či léčivé byliny. Ve „svém“ obvodu by mohla navázat na současného starostu Třebíče Pavla Janatu, který zde byl senátorem v letech 2000-2006.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.