Liška (ANeO): Jak je to u nás s „tou" demokracií?

24.04.2014 9:00

Demokracie - přímá, nepřímá - zastupitelská, svoboda slova, názoru, právo vyjádřit svůj názor, rovnost všech osob, jak to vlastně je? Volby, ať již jakékoliv, jsou pak poukazem na to, jak to vše doopravdy je. Vždy vylézá na povrch ta největší špína.

Liška (ANeO): Jak je to u nás s „tou" demokracií?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Poslední dobou jsme si hojně zvykli slýchávat, že máme u nás demokracii a demokratické zřízení a že na něm není vlastně třeba ani nic měnit, ÚSTR nás pak počal přesvědčovat, že už ani vlastně nikoho nezajímá, kdo nám tu vládne - kdo nás v té naší zastupitelské demokracii vlastně zstupuje. Mezi řádky, či pak i přímo se máme v mnohých případech možnost přesvědčit, že to občany naší republiky a voliče zajímá. Proto byly vydány svazky STB a členů KSČ před rokem 1989, proto někteří (většina bývalých členů) odmítají odpovědět na svobodné informace jak to s nimi vlastně bylo a jen mlží a mlží, aby nemuseli od svých korýtek, které jim KSČ za jejich věrné služby straně předala, poté co je na chvilku a naoko vyřadila ze státní správy, do dalšího znovuzařazení, jak nám po listopadu 1989 pan premiér Sachr sdělil, stejně jako i že lidé mají možnost se oproti rozhodnutí vlády oproti tomu odvolat, kdy nám ale již nesdělil, kolik jich bylo skartováno a proč a kde ti bývalí agenti STB pak jsou. Dnes to již víme.

Ve státní správě, ti nejvyšší pak v nejvyšších funkcích naší země, určují nám zde morálku, právo, stanovují zákony.Udělali si pěkné a honosné trafiky, pěkně podle zásluh. Politikovi politická funkce a další členství ve straně, teď již přejmenované, nejlépe nějak občansky, aby to vypadalo jako hodně demokratické a svobodné, ať již Občanské fórum nebo Občanská strana, atd., kdy dle seznamů STB je pak patrné i jak a kam kdo byl a je zařazován... Syn stbáka k místům u PČR, čím vyšší funkce u STB nebo doba spolupráce, tím pak vyšší post u policie či státního zastupitelství nebo pak i soudu. Stejně je pak tomu i u KSČ a jejích členů...Pro své potomky, příbuzné a kamarády typu pana Rittiga pěkné posty, továrny a teplá místečka a trafiky v podobě úředních místeček a vedoucích funkcí, míst ředitelů, náměstků, předsedů státních zastupitelství, hlavně však ty co nejvyšší místa, aby ti ´´demokratičtí křiklouni a ti salónní demokraté a vlastnenci´´ pak neměli hlavně žádnou možnost s tím  něco dělat, něco změnit a to ani formou protestů, demonstrací, stejně jako pak ani voleb. Natož jim pak ´´ povolit´´ referendum... To by přece byl konec té zastupitelské demokracie a lid  a občané ČR by si pak již sami mohli rozhodovat o všem sami a ušetřilo by se i mnohem více peněz za platy senátorů, kdy by si lid mohl zrušit i senát, který by již pak nebyl třeba. To se ale nelíbí bývalé garnituře a její kamarádům, kteří se od roku 1989 natáhli do politiky a vybudovali zde takovýto  právní ´´ chlív´´, který pak jde hlavně na ruku jim, ne těm dole, které se starají o jejich blaho, stejně jako jejich nadité peněženky.

Tito kádři se pak zarputile bouří a ohání proti prokazování nabytého majetku, ano, pan Kalousek se pak sám ohání nejvíce a vystupuje jako ten největší demokrat, přestože se nebojí hrubě na veřejnosti urážet lidi, jako je i rovnou bít, apod. a vidí v tom ´´ nebezpečí´´ jak se říká, ´´ pro demokracii´´, nedodává ale,že pro tu zastupitelskou. O nebezpečí pak pro sebe a své i jiné kmotry již  nehovoří vůbec.Celým spektrem státní správy a naší ´´ demokracie´´ pak máme možnost se setkat s praktikami STB  jakými např. byly : křivé oobviňování lidí, manipulace s tvrzeními všeho druhu, ovládání médií a informační embarga, dezinformační a štvoucí kampaně na ´´ nebezpečné´´ osoby, které mají popularitu, důvěru i moc něco s tou jejich demokracií i jednáním dělat, apod.

Vzpomeňme, nebo poukažme si na objednaný a štvavý článek jakéhosi politologa Bureše. Odkud přišel nikdo neví... Jak se již však jmenuje ano a zase se hned tento pán ´´zviditelnil´´, když se vyjádřil ke ´´ všem politikům´´ v článku vydaného pod názvem : ´´ propadák Knížete, agresivní Okamura´´, atd. .... V článku se pak vyjadřuje k jednotlivým politikům a předkládá nám, to co si myslí, co se domnívá, že tomu tak je, jednoznačně nám pak i cosi podsouvá na závěr, aby vypíchl tak pro demokracii ´´ nebezpečného´´ pana poslatnce Tomia Okamuru, kdy k jeho vyjádření o růžových košilích k EU ihned dělá ´´ napadání homosexualitou´´, nebere vůbec v potaz to, že i pan Okamura, zrovna na fotografii na svém profilu u jeho článku má taktéž na sobě růžovou, a to kravatu, stejně jako nebere v potaz to, že může jít i o ´´ podprahový´´ výrok na adresu členů KSČ, kdy ta jejich rudá drobet vybledla a stala se z ní růžová, barva nevinnosti, kdy téměř každý kmotr dnes nosí růžovou košilku, stejně jako tomu bylo po roce 89, kdy hitem bylo vínové sako. Stačí se podívat na funckionáře v TV, ať již jde o starostu v Kotěhůlkách nebo  vrchního radu GIBS,atd., kdy každý z nich, když jde do TV si vezme růžovou košili, aby vypadal ´´ zženštile´´ bezbranně, neútočně, nevinně, jako já nic, já muzikant, já bych nikdy nemohl, podívejte i jakou košilku nosím, mrkněte se na výnam barev a dojde vám, že já jsem nevinný a nikdy bych ani krást nemohl, protože mne je přeci růžová vlastní... Nikdo pak např. nenosí barvu zelenou, která je barvou upřímnosti a přímočarosti. S tím se v politice nesetkáme.  Zásada je mít růžovou košili, nebo rudou kravatu, která by pak také mohla být podprahovým symbolem k příslušnosti k dřívější elitě. Všimněme si jak je u našich politiků, ponejvíce u těch vedoucích stran nebo s ´´vrchní stranou´´ spolupracujícími úředníky - např. pan Bohuslav Sobotka, tato krásně rudá barva - jako dřívější vlajka KSČ, hojně používána, ponejvíce pak od té doby co se dostal ´´ do vedení´´... Nejde také o nějaký podprahový vzkaz a hlášení se k ´´ rudé ideologii´´, když již pan politolog Bureš hovoří o podprahových sděleních? Nebo je to pravdou?

K  dalším praktikám KSČ a STB - zažitým, pak patří také očerňování jiných zemí a ustanovení viníka problému a ocejchování... Dříve to bylo USA a jejich ´´americký brouk ´´ co nám ničil naši úrodu, dnes je to EU, do které se všechny tyto osoby ( nekřivděme však těm nestranným a KSČ nepolíbeným ) tlačí za vlastním prospěchem, kdy jim již peníze z té ´´ zlořečené UNIE´´ již nevadí... Na Unii stačí poukázat vždy když nemám nic kloudného, bude o čem mluvit. Nebo když jsem nebo moje strana něco zpackal a je třeba ukázat na viníka. Pak tu máme EU. Eu nám zakázala tohle, EU nám nařídila tamto, v EU se nedá svobodně dýchat, EU nám zakazuje vše, EU nás všechny likviduje, apod. Stejně jako před rokem 89 u USA a jejího ´ámerického brouka´´. Zcela se pak zapomíná na to, že EU odhalila podvody ODS a její výběrová řízení, v EU máme možnost se dovolat ještě práva - viz soudružka Polednová, která se chtěla dovolat po udělené milosti Kmotrem Klausem za případ umučené Milady Horákové, kdy EU se jí vysmála a šupem ji poslala domů, EU poukázala na tunelování i na MUS a jiné podvody v naší zemi, ať u dálnic či mostů přes řeku o délce 130m, kdy most je dražší než ten v sousedním Rakousku, který je 3x delší a skutečně i zvedací, nikoliv jako ten náš, který byl zvedacíí pouze na papíře a to proto, aby se zvedla částka pro nějakého kamaráda či tuneláře, který zas musel někoho někde namazat, aby se k tomu dostal, apod. EU poukázala na rozkrádání naší země a vděk ČR a jejích kmotrů je pak ten, že se na ni háže veškerá špína do té doby, než přijdou evropské volby. To se pak hned každý hrne na post europoslance a mluví se jen proevropsky.  Tedy do skončení voleb do Europarlamentu. Pak již zase, stejně jako po všech volbách zapadá vše do vyjetých kolejí, na sliby o demokracii se zapomíná, stejně jak na chválu EU a již se zase jen plive na ´´evropského brouka z Brusellu či Strasbourghu´´.

Podívámeli se pak do historických záznamů  a zajímámeli se pak trochu o jádro věci, zjistíme to co je výše uváděné, že jde o dobře propracovanou taktiku ´´kohosi´´ jak ovládat masy, ihned se nám nabízí ´´ Velký bratr´´ stejně jako oprávněné dovození, že tyto nástroje jsou používány dřívějšími kádry za stejných praktik, puze využitím nových produktů a nástrojů k tomu, jak pevněji utvrzovat moc, jak svým voličům i nevoličům utahovat pořádně opasky, jak z nás voličů dostat co nejvíce peněz, jak své voliče pak co nejvíce sedřít  kůže a udělat z ncih nevolnky a vazaly na několik pokolení, neli rovnou navždy, jak se i pak TOP 09 vyjadřuje, že zde děláme vlstně málo, že se zde málo maká, protože je ´´vše státní´´ a kdyby to bylo soukromé, lidé by dělali lépe a nechtěli by si jako na veřejném odpočívat ještě dříve než jsou vlstně unavení... O tom kdo je kdy unavený má přeci rozhodovat valstník, nikoliv dělník, zaměstnanec - ´´jednotka výkonu´´ O únavě rozhoduje vlastník - novodobý feudál, otrokář. Tak by to chtělo alepsoň TOP 09 a jejich spolukolegové, kterým se pak zdá nebezpečným pro demokracii všeobecné referendum, stejně jako prokazování nabytých majetků u úředních osob, apod.

Ještě, že tu demokracii u nás vlastně máme.. Teď jen již vymyslet jak zatočit s tou ´´ škodnou´´ EU, aby se do nás již ´´nemontovala´´ a jen posílala peníze. Co jí je přeci do toho kolik stojí u nás most přes řeku nebo jestli je zvedací, když měl být. Ať se stará o své a krade taky! Jak u nás v ČR od dob KSČ přeci platí : ´´ Kdo nekrade ani hodinu, okrádá vlastní rodinu´´ Tak ať to již pochopí a bude se mít také dobře, a nestará se jen o české zlodějíčky a tuneláře  řeší si svoji MUS, apod. Stejně s naší demokracií nic nezmění, to se již přeci mohla všimnout!! V Austrálii např. končí politik po převzaté láhvi v ceně kolem 50.000,- Kč, u nás není špatného nic na kabelách Versage a milióbnových darech pro soudružku Nagyovou, stejně jako nic na trafikách...Držme se proto zažitého komunisticko-stbáckého hesla, ruku v ruce s defraudanty a prospěchářemi s vazbami na tyto odnože KSČ a jejich příslušníky, kteří dotáhli naši zem až k dnešní podobě demokracie :  ´´ ROZKRADLI JSME NAŠI ZEM i UNI ROZKRADEM´´ a bude líp. Ono to jistě tomu ´´eurobroukovi ´´ dojde a začne jednat stejně. Kdo  nekrade hodinu, okrádá vlastní rodinu. A až budou soudruzi v Europarlamentu, půjde to ještě lépe! Tedy je jen na nás komu ještě dáme svůj hlas nebo důvěru. Nemyslím si ale, že by za náš současný stav mohl ´´ Eurobrouk´´... Vy ano?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Liška - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…