Luzar (KSČM): Vyšetřovací komise OKD jako téma pro Piráty?

20.12.2017 5:36

Minulý týden, ve vrcholící době vyjednávání o složení povolební poslanecké sněmovny a nechutné trhovecké tahanici o předsedu GIBS nebo spíše o kolegu Zdeňka Ondráčka, se objevila zčista jasna aktivita Pirátů směrem k vyšetřovací komisi OKD.

Luzar (KSČM): Vyšetřovací komise OKD jako téma pro Piráty?
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar, KSČM

Bez jakýchkoliv konzultací se po vzoru tehdejšího Úsvitu a jejich návrhu na tutéž komisi k OKD, kterou jsme odmítli, rozhodli kluci pirátští jít do toho a ukázat všem, že to bude první z mnoha vyšetřujících komisí, která něco vyšetří. My v Moravskoslezském kraji už máme jednu špatnou zkušenost s D47 a jejím zvlněním, kde parlamentní vyšetřovací komise nepřispěla k opravě ani metru dálnice a do tepláků taky nikdo nešel.

Takže po 18 letech budeme opět tlačit na paměť pana Koláčka a posmrtně pana Otavy z Karbon Invest, aby si vzpomněli. A při otázkách komise se všichni, kteří ještě paměť neztratili, vymluví na probíhající soudní řízení s pracovníky Fondu národního majetku a soudním znalcem.

Proto chceme vědět, s jakými novými informacemi přijde pan Lukáš Černohorský od Pirátů. Přece jenom mají Piráti aureolu IT odborníků a hackerů šmejdících v počítačích a třeba se nabourali do nějakých tajných souborů a nyní vědí, o čem to bude.

Bohužel zatím neznali ani usnesení přijaté sněmovnou k OKD, které připravilo KSČM a je v systému volně ke stažení. Jediná šance něco odkrýt je v informacích o peněžních tocích provizí a úplatků, kterými by mohly disponovat Bezpečnostní informační služby a Finančně-analytické útvary a jejich úkolování již obsahuje usnesení minulé sněmovny. Ale bývalý premiér Sobotka již není zajímavý ani pro média a všichni přece už víme, že to byla zlodějna založená již dávno v roce 1996 v Mostecké uhelné a pod zhasnutými světly ODS a Václava Klause staršího. Kradlo se ve velkém, ale již je většina těchto věcí promlčena, a to bohužel i díky tomu, že voliči nedali dostatečně silný mandát KSČM, která prosazovala nepromlčitelnost privatizačních zločinů.

Proto se já spolu s celou KSČM spíše zajímám o otázku budoucnosti dobývání nerostných surovin v České republice. Hornictví na Ostravsko-Karvinsku má dlouhou tradici a OKD pod dozorem státu funguje, produkuje zisk, a dokonce mu chybí pracovní síly. KSČM vždy hájí zájmy České republiky a našich spoluobčanů, budoucnost hornictví je proto v našem zájmu i s ohledem na surovinovou a energetickou soběstačnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.