MF: Spořicí dluhopisy půjde objednat od 4. listopadu

31.10.2013 19:44

Ministr financí Jan Fischer dnes představil podrobnosti vánoční emise spořicích státních dluhopisů. Možnost objednávek začne již 4. listopadu a potrvá do 29. listopadu, pokud nebude upisovací období ukončeno dříve. K připsání dluhopisů na majetkový účet dojde 12. prosince.

MF: Spořicí dluhopisy půjde objednat od 4. listopadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

„Vážím si a děkuji za důvěru občanům, kteří se rozhodnou nakoupit novou emisi SSD, ale i těm, kteří předchozí emise nakoupili,“ říká ministr financí Jan Fischer. A doplňuje: „Ukazuje to na rostoucí trend konzervativního zajištění občanů pro jejich další životní etapy, a to je primárně smyslem spořicích státních dluhopisů,“ dodává Jan Fischer.

Počet distribučních míst se dále zvyšuje. Občané budou moci využít služeb téměř 1700 poboček České pošty, České spořitelny, Československé obchodní banky, J&T banky a Komerční banky po celé České republice. Ve vánoční sérii emisí budou nabídnuty čtyři typy dluhopisů:

  • 3letý prémiový
  • 5letý kupónový
  • 5letý reinvestiční
  • 7letý proti-inflační

Vánoční série emisí umožní zakoupit dva zcela nové druhy dárkových certifikátů. V pilotním provozu je také elektronický přístup ke správě majetkového účtu.

Bc. Ondřej Šrámek
tiskový mluvčí Ministerstva financí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.