MSp: Vězeňská služba ČR snižuje počet náměstků a dalších úřednických míst

11.08.2014 6:29

Generální ředitel Vězeňské služby ČR Pavel Ondrášek snížil v rámci druhé fáze restrukturalizace počet svých náměstků na tři. Skončil tím přechodný stav, kdy byli v čele vězeňské služby náměstci čtyři. S účinností od 15. srpna 2014 se ruší uniformované místo ekonomického náměstka a místo civilního náměstka generálního ředitele a je vytvořeno jedno civilní místo náměstka generálního ředitele pro ekonomiku a logistiku.

MSp: Vězeňská služba ČR snižuje počet náměstků a dalších úřednických míst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

V druhé etapě reorganizace jsou navíc zrušena i další čtyři tabulková místa centrálního úřadu. Celý systém řízení se dále zpřehledňuje a zjednodušuje.

Do kompetence nově utvořené funkce náměstka bude spadat odbor ekonomický, odbor logistiky, odbor zdravotní služby a evropské fondy. Odbor informatiky se přesouvá do gesce vrchního ředitele kanceláře generálního ředitele. Stejně tak odbor personální, dosud řízený přímo generálním ředitelem.

„Současné vedení vězeňské služby je hluboce přesvědčeno, že je nutno uvést na pravou míru skutečné stavy generálního ředitelství. Posílení pravomocí vazebních věznic a věznic je správným krokem a stejně tak redukce tabulek generálního ředitelství a s tím spojené zbytečné administrativy. Cílem je uvedené procesy co nejvíce otevřít veřejnosti, aby měla pravdivý a nezkreslený přehled o způsobu řízení Vězeňské služby ČR,“ uvedl generální ředitel Pavel Ondrášek.

Vedení vězeňské služby tak v rámci transparentnosti řídících struktur přiznává skutečný počet svých tabulkových míst. Oddělení a referáty, které byly dosud ukryty v jiných organizačních jednotkách, otevřeně přiřazuje do gesce odborů, kam podle svých činností náležejí. To se týká čtyř desítek tabulkových míst. Dále se postupně zavádí pravidlo, aby zaměstnanec s příplatkem za vedení vedl vždy více než jednoho zaměstnance a aby nebyly účelově vytvářeny referáty o dvou místech.

Od dubna letošního roku, kdy nastoupilo nové vedení VS ČR, tak byl snížen početní stav úředníků generálního ředitelství o téměř 30 míst, tedy více než deset procent. Finanční úspora bude činit podle kvalifikovaného odhadu 12 milionů korun ročně, tj. zhruba 120 milionů korun během deseti let. Výdaje související s vyplacením odstupného propuštěným zaměstnancům tak v tomto kontextu jsou nepodstatné. Na podzim roku 2014 se připravuje audit, jehož cílem bude odstranit další duplicity a především zbytnou administrativu a pokračovat ve snižování stavu úřednického aparátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…