Mach (Svobodní): Samotné vystoupení z EU nám prosperitu nepřinese

01.10.2014 12:11

Projev Petra Macha na Sněmu UKIP

Mach (Svobodní): Samotné vystoupení z EU nám prosperitu nepřinese
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů a poslanec Evropského parlamentu vystoupil na Sněmu UKIP v Doncasteru 26. září 2014 s tímto proslovem.

Dámy a pánové, vážení přátelé,

považuji vždy za velkou čest a milé potěšení vystoupit na sněmu Strany za nezávislost Velké Británie.

Je skvělé sledovat, jak vaše strana vyrostla. Chtěl bych vám v tuto chvíli poblahopřát k vašemu vítězství v letošních volbách do Evropského parlamentu. K tomuto úspěchu vás dovedl váš skvělý lídr Nigel Farage. Pro nás v České republice je Nigel Farage vzorem.

Když jsme zakládali před pěti lety Stranu svobodných občanů, stala se u nás videa s projevy Nigela Farage velmi populární. Překládali jsme je do češtiny, a tak lidé v České republice měli možnost vidět, že zdravý rozum ještě může v politice existovat. Nigel Farage a vaše strana nám dali naději a ukázali směr.

Za to Vám děkuji!

V minulých letech jste mě zvali na vaše sněmy jako předsedu Strany svobodných občanů, protože jste viděli, že sdílíme stejné politické myšlenky. Obě naše strany věří ve svobodu člověka, omezenou moc vlády a suverenitu státu.

Dnes je nicméně má přítomnost zde malinko jiná. Tedy alespoň pro mne.

Letos jsem byl, poprvé ve svém životě, zvolen do Evropského parlamentu, a to pět let od založení Svobodných. Stojím zde tedy před vámi jako zvolený reprezentant našich společných myšlenek a jako zvolený zástupce svých voličů v České republice, kteří věří v myšlenky svobody. Jsem šťastný, že myšlenky svobody člověka a národní svrchovanosti jsou na vzestupu všude v Evropě.

Vaše strana i naše politická strana chtějí vystoupení z Evropské unie. Víme totiž, že demokracie nemůže fungovat na nadnárodní úrovni, a nechceme, aby nám druzí diktovali, co máme dělat. Jsme proti nesmyslným politikám EU, které se týkají energetiky, daní, imigrace, atd. Tím se dostávám k hlavnímu bodu svého projevu.

Musíme si být vědomi, že samotné vystoupení z EU nám prosperitu nepřinese. Vystoupení z EU a znovuzískání nezávislosti je podmínkou nutnou, nikoliv však postačující. Abychom opět prosperovali, musíme stát pevně na základních principech lidské svobody. Věříme, že každý člověk ví sám nejlépe, co je pro něj dobré. Nesmíme zapomínat, že regulace jsou špatné, ať už pocházejí z Bruselu, z Londýna nebo z Prahy. Nesmíme zapomínat, že přeregulovanost, vysoké daně a přemíra dotací jsou zlem, ať už přicházejí odkudkoliv.

Věřím, že naším úkolem je nejen přinést našim zemím zpět svrchovanost, ale že také musíme přesvědčovat voliče, že socialismus přináší jen bídu, a že si lidé zaslouží svobodu rozhodovat si sami o sobě.

Můžeme tedy kritizovat EU za to, že stanovuje minimální sazby DPH a spotřebních daní, ale musíme si být vědomi, že jak Británie, tak Česká republika uvalují sazby vyšší, než kolik po nás žádá Evropská unie. Také kritizujeme EU za propagandu, např. jak utrácela peníze daňových poplatníků na kampaň před irským referendem o Lisabonské smlouvě. Ale v České republice máme státní televizi, stejně jako vy máte BBC. Podle mě by vlády neměly podnikat. Podnikat mají jednotliví lidé.

Přeju Vám mnoho sil a úspěch v nadcházejících volbách do Dolní sněmovny a, doufejme, i ve slibovaném referendu o vašem členství v EU. Těším se na další spolupráci s vámi ať už zatím v rámci EU nebo později na úrovni dvou nezávislých států.

Děkuji Vám za pozornost!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…