Mach (Svobodní): Vyzýváme premiéra, aby si nenechal vnutit "dobrovolné" kvóty

26.06.2015 21:18

Svobodní vítají, že se členské státy EU postavily proti povinným kvótám na přijímání uprchlíků. “Jsem rád, že tento šílený návrh Evropské komise neprošel. Důrazně ale vyzýváme premiéra Sobotku, aby si ani při dalších jednáních nenechal vnutit tzv. dobrovolné kvóty, protože se obáváme, že dobrovolnost by ze strany EU mohla opět přerůst v nátlak, a pro takový krok neexistuje podpora veřejnosti, ” prohlásil europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach.

Mach (Svobodní): Vyzýváme premiéra, aby si nenechal vnutit "dobrovolné" kvóty
Foto: Daniela Černá
Popisek: europoslanec Petr Mach na besedě v Olomouci

Návrh na povinné kvóty pro azylanty předložený Evropskou komisí je podle Svobodných přímým důsledkem ztráty svrchovanosti, kterou Česká republika utrpěla přijetím Lisabonské smlouvy.

Svobodní oceňují dosavadní odmítavé stanovisko české vlády ke kvótám. Vynucená solidarita je popřením lidské vzájemnosti, vzbuzuje napětí a vzdor.

Svobodní navrhují přijmout taková opatření, která zajistí navracení imigrantů zpět, po vzoru Austrálie, a dále vyjednat dohody o přijímání imigrantů se zeměmi, které jsou jim kulturně blízké, a těm pomáhat v místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích