Mánek (ANO): Město vyplatí rodičům o 30 korun vyšší příspěvek

06.02.2022 6:34

Už od roku 2009 finančně přispívá statutární město Jablonec nad Nisou rodinám na pobyt předškoláků a žáků prvních tříd v příměstských táborech v době letních prázdnin, a to sto korun na den a dítě, maximálně 500 korun.

Mánek (ANO): Město vyplatí rodičům o 30 korun vyšší příspěvek
Foto: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Popisek: David Mánek

Pro tento rok radní schválili zvýšení příspěvku na 130 korun za den a dítě. Pokud zastupitelé schválí 10. února městský rozpočet, mohou rodiče čerpat příspěvek v maximální výši 650 korun za týden.

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

„Podporu město vyplácí jen tehdy, pokud se dítě účastní příměstského tábora, jehož organizátor se u města zaregistruje. Příspěvek bude nově ve výši 130 korun na jedno dítě a jeden den, maximálně tedy 650 korun za týdenní pobyt,“ říká náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek s tím, že v rozpočtu, který budou zastupitelé schvalovat ve čtvrtek 10. února, je alokováno 210 tis. Kč, na pokrytí příspěvků pro předškolní děti je plánováno 140 tis. a 70 tis. pro žáky 1. tříd.

„Jelikož rostou náklady na energie, potraviny služby a mnoho dalšího, navrhl odbor humanitní zvýšení denního příspěvku ze stokoruny na 130 korun a radní návrh akceptovali. Faktem je, že příspěvek se od svého vzniku nezvyšoval, avšak současná situace nás vedla k navýšení tak, abychom rodičům a jejich dětem alespoň drobně pomohli,“ dodává náměstek Mánek. 

Statutární město vyhlásí výzvu na registraci subjektů, které budou pořádat letní příměstské tábory a splňují zákonná kritéria pro péči o předškolní děti nebo děti z 1. tříd ZŠ. S těmi, kdo splní podmínky, uzavře na dobu letních prázdnin smlouvu. Zaregistrovaní organizátoři táborů pak poníží rodičům cenu za pobyt o finanční příspěvek města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…