Marková (KDU-ČSL): Dačice oživily partnerství s Nadací Jihočeské cyklostezky

15.06.2020 22:41

Na svém 47. zasedání projednávali dačičtí radní smlouvu o partnerství s Nadací Jihočeské cyklostezky a s tím související výši členského příspěvku, která činí jednu korunu na jednoho obyvatele ročně.

Marková (KDU-ČSL): Dačice oživily partnerství s Nadací Jihočeské cyklostezky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

Podle informací místostarostky Kateřiny Markové je Nadace Jihočeské cyklostezky nevládní nezisková organizace založená na jaře roku 2004, jejímž cílem je koordinace a podpora cyklistiky v Jihočeském kraji. Jejím zřizovatelem je Jihočeský kraj, Jihočeská centrála cestovního ruchu, ČSAD JIHOTRANS a. s. a 22 měst Jihočeského kraje (včetně Dačic).

„Město Dačice je jedním ze zakládajících měst, ale od založení této organizace je velmi neaktivní a nepodílí se na organizaci. Toto bychom rádi změnili a chtěli bychom s organizací začít aktivně spolupracovat. V plánu nyní je například akce „Branou Podyjí“ aneb zahájení cykloturistické sezony v Jihočeském kraji, na kterou je již uzavřena smlouva o poskytnutí grantu pro město Dačice ve výši 14.400 Kč od Nadace Jihočeské cyklostezky a přislíbena účast cca 100 cyklistů z Jihočeského kraje (tato akce se měla uskutečnit již 9. května letošního roku, ale z důvodu celosvětové virové pandemie a vyhlášení nouzového stavu na území ČR byla tato událost přesunuta na rok 2021),“ sdělila bližší informace k partnerství místostarostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Lety. Tady se podařilo splatit velký dluh

12:05 Farský (STAN): Lety. Tady se podařilo splatit velký dluh

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k památníku v Letech.