Maršíček (KSČM): Nový ministr vnitra Milan Chovanec převzal svůj resort

30.01.2014 12:20

Vyjádření Zdeňka Maršíčka, stínového ministra vnitra KSČM, ke jmenování Milana Chovance novým ministrem vnitra.

Maršíček (KSČM): Nový ministr vnitra Milan Chovanec převzal svůj resort
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort vnitra Zdeněk Maršíček

Premiér Bohuslav Sobotka ve čtvrtek uvedl další členy svého kabinetu na jednotlivé resorty. Dopoledne také předal Martin Pecina rezort vnitra Milanu Chovancovi.

Nový ministr chce dohodnout výběrové řízení na místo policejního prezidenta. Policie by podle něj měla mít jediného policejního prezidenta. Chce také stabilizovat policii. Zlepšit by se měla i spolupráce mezi specializovanými útvary policie, daňovou správou a finančně-analytickým útvarem ministerstva financí.

Zmínil i otázku České pošty, kdy sdělil, že nová vláda nechce rušit její pobočky. Proti záměru nového ministra vnitra obecně nelze vznést zásadních námitek. V mnohém jsou ve shodě i s KSČM.

Bude však nutné počkat na programové prohlášení vlády, jak zde budou tyto oblasti zformulovány. Nový ministr vnitra jistě bude konkrétnější i při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně, kde bude vláda žádat o důvěru.

Jednoduché rozhodně nebude provedení výběrového řízení na post policejního prezidenta, i když by bylo jediným správným řešením. Lessy ministrovi vnitra potvrdil, že je připraven rezignovat.

Ukázalo-li by se však, že Červíček ve funkci policejního prezidenta skončil neoprávněně a vrátil se na  pozici policejního prezidenta, mohl by v této funkci skončit jen v případě své rezignace. Až potom by mohl být vybírán nový policejní prezident. A to pro nového ministra vnitra nebude jistě jednoduchý úkol.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.