Maršíček (KSČM): Opatření k posílení vnitřní bezpečnosti

17.02.2018 19:16

Policie ČR vedle personální nedostatečnosti nedisponuje potřebným materiálně-technickým vybavením pro efektivní boj proti novým bezpečnostním hrozbám.

Maršíček (KSČM): Opatření k posílení vnitřní bezpečnosti
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort vnitra Zdeněk Maršíček

Technické a technologické vybavení je početně nedostatečné, morálně a fyzicky zastaralé. Pro zvýšení připravenosti Policie ČR zejména na ochranu před teroristickými útoky (včetně útoků využívající CBRNE zbraní) a nelegální migrací je proto nezbytné urychleně zajistit obnovu a doplnění nezbytného technického a technologického vybavení prvosledových hlídek a útvarů prvního nasazení pro on-line kontrolu osob, vozidel a efektivní zajištění vnitřní bezpečnosti státu a obyvatel ČR. Jedná se zejména o pořízení služebních dopravních prostředků vybavených tzv. mobilní platformou nové generace, dlouhých zbraní, balistické ochrany, ochranných prostředků před útoky CBRNE a potřebné munice.

Zároveň realizovaná cvičení v roce 2017 zaměřená na ochranu hranic před hrozbou nelegální migrace prokázala, že vedle personální nedostatečnosti absentuje logistické zabezpečení Policie ČR pro činnost policistů na hranicích a provádění efektivní kontroly osob a vozidel překračujících hranice. Proto je nezbytné fyzickou ochranu hranic urychleně doplnit o technologické prvky.

Efektivním prvkem boje proti nelegální migraci a převaděčství je přeshraniční policejní spolupráce. Kritickým místem v této oblasti je nekontabilita komunikačního a technologického vybavení spolupracujících bezpečnostních sborů jednotlivých států a tím absence rychlé hlasové a datové komunikace.

Z výše uvedeného důvodu je nezbytné pořídit pro potřeby Policie ČR technologické prvky zvyšující pokrytí v příhraničních oblastech a zajišťující přeshraniční přenos dat a hlasové komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…