Marušiak (TOP 09): Zeman vsadil svoji popularitu na propagaci názoru, že lhát se může

21.03.2016 18:29

Miloš Zeman se rozhodl vsadit svoji popularitu na propagaci názoru, že lhát se může, protože pravda je relativní veličina a dá se s ní dobře žonglovat. Absolutních pravd je vskutku jako šafránu (např. že život člověka je konečný), a proto zde máme nezávislou moc soudní, která v jednotlivých sporech rozhodne, kdo je lhář, kdo má platit, kdo se má omluvit, či kdo má jít do vězení. Pokud bychom soudy neměli, zavládla by anarchie, neboť člověk není od přírody dobrý automaticky a potenciál k páchání bestiálních zvěrstev nosí ve svých genech každý jedinec.

Marušiak (TOP 09): Zeman vsadil svoji popularitu na propagaci názoru, že lhát se může
Foto: TOP 09
Popisek: Jan Marušiak, primář cévní chirurgie KNL

Máme-li tedy ústavního činitele, soudem označeného jako lháře, budeme mít problém s výchovou vlastních dětí. Pokud totiž prvňákovi řekneme "omluv se paní učitelce, že jsi jí lhal o tom, že tvůj kamarád řekl, že je kráva", můžeme být svědky odpovědi prvňáka, že se neomluví, protože fotr taky říkal "že je to pí...a" a omluva je slabost. Jde o názorný příklad zrůdně ohýbané morálky, kdy mladé generaci chybí pozitivní vzory v rodině a ve společnosti, kdy prezident přikládá pod tímto ohýnkem polínko a Ovčáček fouká do ohně, až se mu potí brýle. Nedivím se znechucení pana Halíka nad stavem naší české společnosti.

Je dobře, že poslanci TOP 09 dnes opustí jednací sál během vystoupení prezidenta ve sněmovně. Ať již kvůli výše povězenému, či jeho známé servilitě k Putinově současnému Rusku.

Autor je primář cévní chirurgie KNL

MUDr. Jan Marušiak, PhD.

  • TOP 09
  • kandiduje na 3.místě za TOP 09 v Libereckém kraji do PS
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL