Matušina (TOP 09): Jaký je dopad voleb?

08.11.2017 15:51

Od voleb již uběhlo 14 dní a přestože se ty nejčerstvější emoce zmírnily, jsme svědky nejrůznějších rozporuplných subjektivních hodnocení.

Matušina (TOP 09): Jaký je dopad voleb?
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Předpokládám, že každý z nás si již nějaký závěr učinil. Detailní hodnocení výsledků a příčin nás teprve čeká, nejspíše na celostátním sněmu. Slyšel jsem hodnocení různá. Relativně pozitivní, říkající, že při sečtení hlasů TOP 09 a STAN jsme si pohoršili jen cca o 1 % či že můžeme být potěšeni, neboť jsme v řadě měst ve středních Čechách  přesáhli 10 % hlasů!

Naopak absolutně negativní názor, že nebýt Prahy a Stč kraje, tak TOP 09 skončila nejen mimo PSP ale i sama jako strana. Mezi těmito extrémy je skutečná pravda. Rozhodně jsme očekávali výsledky výrazně lepší a pokud se nepokusíme o pravdivou analýzu a nepoučíme se z ní, pak  se žádný restart naši strany konat nebude.

Prvním krokem ke změnám je oznámení předsedy Miroslava Kalouska, že  nebude na celostátním sněmu, který se uskuteční 25. a 26. listopadu v hotelu Don Giovanni v Praze, obhajovat post předsedy strany. Jenže i přesto, že se ve veřejném prostoru, v souvislosti s negativními stanovisky a hodnoceními TOP 09, zmiňuje především jméno našeho předsedy, tak nikdo soudný si nemůže myslet, že veškerá vina a odpovědnost je pouze na něm. Takže určitě by nemělo zůstat jen u výměny předsedy, ale mělo by dojít k maximální, ale uvážené obměně celého vedení strany a to včetně nejvyššího managementu. Musíme vzít na vědomí, že právě začala nová volební kampaň a jen připraveným může v příštích volbách pomoct i štěstěna.

Nyní nás tedy čeká nejen hledání, ale i urychlené nalezení nových tváří do vedení. V současnosti se nejčastěji skloňuje jméno Jiřího Pospíšila, jako zatím jediného potvrzeného kandidáta. Padají další návrhy a do sněmu jistě přijde mnoho dalších. Nicméně z našich řad Krajský výbor svým usnesením podpořil nominaci současného senátora Tomáše Czernina na post v užším vedení strany, bez bližší specifikace, neboť ten zatím svoji případnou kandidaturu na předsedu strany zvažuje.

Není bez zajímavosti, že v souvislosti s výsledkem voleb i s oznámením očekávaných změn v TOP 09 jsme zaznamenali výrazně zvýšený zájem o členství ve straně. Také proto byla na webu TOP 09 spuštěna nová sekce, která ještě více usnadňuje administrativní proces přijímání nových členů. Prosíme všechny členy a předsedy regionálních organizací - šiřte tento odkaz

Předávejte pozitivní energii a motivujte své kolegy a potenciální členy k pokud možno co nejaktivnějšímu zapojení. Jen společně budeme silnější pro nové výzvy, které přicházejí!

PETR MATUŠINA, MÍSTOPŘEDSEDA STŘEDOČESKÉ TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…