Michálek (Piráti): Praha přišla o dvě miliardy korun a to nemůžeme ignorovat

14.05.2015 6:27

Kontrolní výbor požaduje prověřit škodu způsobenou Praze v kauze Škodův palác

Michálek (Piráti): Praha přišla o dvě miliardy korun a to nemůžeme ignorovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

Kontrolní výbor dnes na svém mimořádném jednání schválil návrh Jakuba Michálka prověřit způsobenou škodu v případě kauzy Škodova paláce. Kauza, která se táhne již od roku 2006 může být totiž již příští rok promlčena.

Předseda zastupitelského klubu Pirátů proto prosadil na kontrolním výboru požadavek, aby Magistrát aktivně informoval o postupu orgánů činných v trestním řízení ohledně kauzy Škodova paláce.

Úřad má dále zajistit, aby bylo prověřeno podezření o vzniku škody, ke které došlo chybnými rozhodnutími v letech 2005 a 2006. Tehdy totiž Rada hlavního města přiklepla zakázku na pronájem Škodova paláce společnosti Copa Retail a za dvacetiletý nájem se rozhodla zaplatit přes čtyři miliardy korun. A to i přesto, že hodnota paláce i po rekonstrukci se pohybuje někde okolo 1,4 miliardy Kč. Podle posudků je pronájem dvakrát předražený a realitní magnát Pawlowski na operaci vydělal cca 2 mld. korun.

Jakub Michálek ke svému návrhu říká: "Praha přišla o dvě miliardy korun a to nemůžeme ignorovat. Je potřeba zabránit promlčení kauzy. Město by mělo po politické garnituře z éry Pavla Béma vymáhat způsobenou škodu."

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…