Ministerstvo spravedlnosti navázalo spolupráci s VŠE v oblasti právní úpravy insolvenčního řízení

13.08.2014 18:58

Ministerstvo spravedlnosti navázalo spolupráci s Vysokou školou ekonomickou v Praze (VŠE) v oblasti právní úpravy insolvenčního řízení. Spolupráce bude spočívat ve vytvoření legislativního rámce pro zavedení elektronické aplikace umožňující jednotné získávání průběžných statistických dat o výsledcích insolvenčních řízení.

Ministerstvo spravedlnosti navázalo spolupráci s VŠE v oblasti právní úpravy insolvenčního řízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Současný systém zaznamenávání dat o insolvenčních řízení takový postup prakticky znemožňuje, resp. tento postup je možný pouze za předpokladu vynaložení dodatečných nákladů na získání těchto dat, nehledě na skutečnost, že kvalita zpracování závěrečných zpráv jednotlivých insolvenčních správců se značně liší, což dále zhoršuje dostupnost těchto dat.

Zamýšlená aplikace by měla do budoucna umožnit komplexní administraci insolvenčního řízení, zjednodušit a ulehčit tak práci všem účastníkům insolvenčního řízení. Toto zjednodušení by se následně mělo promítnout do výsledků insolvenčního řízení v podobě nižších transakčních nákladů vlastního insolvenčního řízení a také by mělo dojít ke zrychlení samotného procesu insolvenčního řízení.

Výsledkem tohoto procesu bude automaticky generovaná konečná zpráva insolvenčního správce na základě informací zaznamenaných v aplikaci. Tento princip jednak umožní sjednocení výstupů všech insolvenčních správců, jakož i zamezí chybám a nepřesnostem které se čas od času v konečné zprávě objeví. A v neposlední řadě umožní detekci podezřelých insolvenčních řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.